homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

17 juli 2008                                   23˚C zonniog, later een bui

We slapen vanavond in The Crossing, een motel bij de Saskatchewan River Crossing op de Icefields Parkway. Het ligt dichtbij, op 80 km vanaf Lake Louise, maar we willen ook de David Thompson Highway op (Hwy 11) om een kijkje te nemen bij Abraham Lake. Wil je een uitgebreid overzicht van alle hoogtepunten en wandeltips langs de Icefields Parkway, kijk dan even bij ons reisverslag van 17 juli 2005, precies drie jaar geleden.

Onze eerste stop is bij Bow Pass (2.069m), in meerdere opzichten een bijzonder punt: (1) het hoogste punt van de Icefields Parkway, (2) het hoogste punt van een snelweg in Canada dat het gehele jaar bereikbaar is en (3) het leidt via een wandelpad naar een uitzichtspunt over Peyto Lake. Het mooiste uitzicht heb je als je vanaf het houten plateau nog even een stukje omhoog loopt over het pad en dan rechtsaf een onverhard pad volgt. Hier sta je in alle rust, met dit weidse uitzicht (wel insmeren met muggenspul, want met goed weer barst het van de muggen):

 Peyto Lake

Peyto Lake

 

Bij The Crossing slaan we rechtsaf naar Highway 11, daar zijn we nog nooit geweest. Je rijdt al vlot Banff NP uit en komt in het Rocky Mountains Forest Reserve. Mooi hier. De David Thompson Highway loopt door de 'Front Ranges' en 'foothills' en komt dan uit in Red Deer. Een hele rustige route, we zien nauwelijks verkeer. Abraham Lake is een groot stuwmeer met veel recreatiemogelijkheden, maar omdat hier weinig mensen wonen is hier niet zo veel te doen. We zien een RV-park en een lodge aan het meer.

 David Thompson Highway

David Thompson Highway (met Abraham Lake in de verte)

 

Bij het David Thompson Resort drinken we wat en nemen wat lekkers (enthousiaste bediening). Dan rijden we terug naar The Crossing, checken daar in, lezen wat en eten in het restaurant (niet bijzonder). 's Avonds rijden we een stukje over de Icefields Parkway, maar zien geen wild. Er komen donkere luchten aan, er volgt een bui en een regenboog, mooie plaatjes met tegenlicht:

 

 een bui nadert op de Icefields Parkway (Canada)

 

 regenboog nabij Icefields Parkway (Canada)

 
  donkere luchten en regen op de Icefields Parkway   regenboog langs de Icefields Parkway  

 

      vorige pagina volgende pagina