homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

16 juli 2008                                   22˚C overwegend zonnig

Heerlijk wandelweer. We gaan de Icefields Parkway weer op en parkeren de auto bij Bow Lake (3 km verder dan gister), we willen naar Bow Hut, die ligt op zo'n 7 km lopen. Het is druk op de parkeerplaats, veel mensen bewonderen Bow Lake, en terecht. Hieronder met zicht op het zuiden, in beeld Crowfoot Mountain en Crowfoot Glacier.

 Bow Lake

Bow Lake

 

We beginnen om elf uur het wandelpad te volgen dat rechts om Bow Lake loopt. In 20 minuten ben je aan het eind van het meer en loop je door gravelvelden, waarna het pad begint te stijgen. Rechts gaat naar Bow Glacier Falls, links naar Bow Hut en die pakken wij.

 wandeling naar Bow Hut

de bergwandeling naar Bow Hut

 

Je zult wel eerst over een rotsblok moeten (durven) klauteren, dat over een smal ravijn ligt. Op zich niet lastig, maar wel even opletten met erop en eraf klimmen. Dan volgt een lastig pad van een aantal kilometer, vaak over losse stenen (lawines), afgewisseld met een goed loopbaar wandelpad. Door het klim- en klauterwerk vorderen we niet echt snel. Op een mooie plek, langs een canyon, rusten we even lekker uit. Een stukje verderop zien we nog een aantal wandelaars zitten, maar dit is geen drukke wandeling. De meeste wandelaars kiezen toch voor de waterval. Vervolgens nog een stuk door een bos en dan weer rotsen. Dan bereiken we om half twee het eind van het dal en zoeken Bow Hut. Poeh, die ligt echt helemaal bovenop een richel, onder St. Nicholas Peak. En het laatste stuk gaat echt alleen over rotsen, met nauwelijks een zichtbaar pad. We gaan niet verder en stoppen hier om lekker te eten en rusten, voor vandaag genoeg geklauterd. We zitten hier mooi, met zicht op het Wapta Icefield: zie foto's hieronder:

 

 genieten van het uitzicht

 

 even eten

 
  we genieten met zicht met Wapta Icefield   en ook lekker even lunchen  

 

Om vijf uur zijn we terug bij de parkeerplaats. Best zware wandeling, we voelen onze benen en voeten. We rijden terug naar Field en ik maak een praatje met de eigenaar van onze guesthouse. Morgen vertrekken we en ik reken ons verblijf af. Prima geweest, mooi appartement, dit adres houden we in de gaten voor een eventuele volgende keer. We eten opnieuw in de Truffle Pigs Café, lekker.

      vorige pagina volgende pagina