homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

13 juli 2007                                 32°C zonnig

Vandaag rust, geen gewandel. Op één van de presentaties 's avonds van een park ranger hebben we Chief Mountain gezien, die ligt vlakbij en willen we in het echt zien. De berg ligt tussen Babb en Waterton National Park, op de afslag van Highway 17, ook wel Chief Mountain International Highway genoemd. Deze weg volgen we volgende week niet als we weer richting Calgary gaan, want dan nemen we de snelste weg over de 89 en vervolgens Highway 2 in Canada.

Chief Mountain (2.767 m) is de voorste berg van The Lewis Overthrust (zie 29 juni 2007). Als een eenzame kolos staat ie in het overgangsgebied tussen berg en prairie:

Chief Mountain  

 Chief Mountain (2.767 m)

 

We besluiten om de Going-to-the-Sun Road vanaf Saint Mary tot aan de Logan Pass te rijden: dat deel hebben we nog niet uitgebreid bekeken. Dit is het rustige deel van de weg, omdat aan de oostkant nauwelijks bewoning is. De grotere plaatsen rondom Glacier National Park bevinden zich allemaal aan de westkant, want de oostkant bestaat voornamelijk uit Indianenreservaat (Blackfeet Indian Reservation). Op één van de uitzichtpunten langs de weg zien we een auto staan van National Geographic. Thuis goed de uitzendingen in de gaten houden...  En jawel, de rapportage is er: niet op tv, maar in het blad. Een uitgebreid en prachtig artikel in de National Geographic van september 2007 over Glacier en Waterton Lakes.

 National Geographic

National Geographic is er ook (rapportage te zien in het september nummer 2007)

 

We eten bij St. Mary Resort & Lodge, heerlijk en goed verzorgd, toch iets beter dan in ons hotel en bij Swiftcurrent Motor Inn. Trouwens, de gehele accommodatie ziet er prima uit, een aanrader om hier een volgende keer een aantal overnachtingen te boeken (centraal gelegen, wandelingen ten noorden, zuiden en westen). Daarna rijden we terug naar Many Glacier en turen door de verrekijker naar beren. Zodra we aankomen weten we dat het raak is, het is druk. We zien drie grizzly beren: een mama beer met twee cubs van een jaar oud. Mooi te zien. Kijk, en zo staan we dan te spotten:

 beren spotten (Many Glacier)

beren spotten in Many Glacier

      vorige pagina volgende pagina