homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

14 juli 2007                                 32C zonnig

Weer stralend blauw en warm met vanmiddag zo'n 32 graden. We zitten al om 8.00 uur in de auto, vroeg op pad om de warmte 's middags te ontlopen en lekker hoog te bergwandelen op de top van de Going-to-the-Sun Road. We doen vandaag de wandeling naar The Hidden Lake. Met een bezoek aan het meer zelf is het 9.6 km, met zo'n 370 m klimmen op 2.173 m hoogte. Je loopt eerst een stukje over een boardwalk naar boven (stijging 146 m) en vervolgens een stuk afdalen naar het meer (230 m). De wandeling begint prachtig over de boardwalk:

 Boven Logas Pass: de wandeling naar The Hidden Lake

over de boardwalk naar The Hidden Lake

 

Je leest in wandelboeken dat dit toch wel een wandeling is die je moet doen in Glacier National Park. En dat klopt ook wel, het is erg mooi en je ziet veel wildlife. Aanrader is toch ook om zo vroeg mogelijk te beginnen, want hier op het hoogste punt van de Going-to-the -Sun Road is het straks echt druk, omdat zich hier een bezoekerscentrum en een grote parkeerplaats bevindt. Hieronder een tweetal foto's van wildlife.

 

 mountain goats

 

 bighorn sheep

 
  mountain goats   bighorn sheep  

 

Je zit hier echt in een alpiene omgeving: gletsjers, weiden vol bloemen, wildlife en een gletsjermeer. Kan het mooier? Na 2 km komen we aan bij de Hidden Lake Overlook. Hier stoppen de meeste wandelaars, want het pad daalt hier sterk af naar het meer: een forse daling, met terug dan weer een aardige klim. Wij vervolgen natuurlijk ons pad, na eerst even genoten te hebben van het uitzicht op de bergen en het meer beneden ons:

 The Hidden Lake

The Hidden Lake

 

Er komen ook al wandelaars omhoog, die zijn echt vroeg op pad gegaan. Het is nu al redelijk druk op de wandeling. En niet zonder reden, je loopt hier natuurlijk uitermate gemakkelijk op grote hoogte. Links en rechts zien we beesten om ons heen: 'mountain goats', 'bighorn sheep' en 'hoary marmots'. We beginnen aan de afdaling, dat gaat vrij vlot met een aantal bochten. In een half uur staan we aan het meer, 230 meter onder het uitzichtspunt.

 

 hoary marmot

 

 mountain goat

 
  hoary marmot   mountain goat (male)  

 

We zoeken een lekker plekje op om uit te rusten. Wel weer veel muggen in de schaduw en de struiken, maar met de volle zon hebben we daar toch niet al te veel last van.

 The Hidden Lake

The Hidden Lake

 

Terug, bovenop de Logan Pass, eten we ons brood en rusten we wat uit. Het wordt al warm, en nog steeds zien we veel wandelaars vertrekken naar The Hidden Lake. Nou, die krijgen een warme middag. 's Avonds eten we weer in de Italiaanse eettent (pizza) en spotten daarna de berghellingen af. We zien een grizzly. Als ie uit beeld is verdwenen, gaan we terug naar ons hotel. Er staan auto's langs de kant, weer een beer, maar nu goed met het blote oog te zien. We twijfelen of het een zwarte beer is, want het lijkt veel op een jonge grizzly, waarbij de herkenbare 'hump' nog niet goed te zien is (zie de Tips over het verschil tussen een grizzly beer en zwarte beer). De ranger is overtuigd: een zwarte beer. Kort daarna verjaagt ie de beer met een knal de bosjes in.

      vorige pagina volgende pagina