homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

15 juli 2007                                  28C overwegend zonnig

Weer vroeg op, we gaan eerst een eindje rijden. Vandaag gaan we wandelen in het gebied van Two Medicine Lake. Dat ligt ongeveer 100 km naar het zuiden, ook weer aan de oostkant van het park. We rijden over een aantal bergpassen op de grens tussen prairie en bergen. Weer heel mooi om te zien. Het gebied ten oosten van St. Mary is in juli 2006 getroffen door heftige bosbranden (omgeving van Red Eagle Mountain) en dat kun je nog goed zien. En bosbranden zijn helemaal niet erg, maar juist erg nodig voor de natuur, want het levert weer nieuwe kansen op voor planten, kruiden en dieren door de ontstane open plekken met vers groen. Uiteindelijk ontstaat wel weer een bos, maar dan zijn we toch weer minimaal 50 jaar verder (afhankelijk van de hoogteligging).

 Red Eagle Mountain

Red Eagle Mountain: in juli 2006 getroffen door bosbranden

 

We arriveren zo rond kwart over negen in Two Medicine. Dit is geen plaats of zo, maar bestaat uit een camping gelegen aan het meer. Wat een rust en ruigheid hier. We hebben hier de keus uit een aantal uitstekende wandelingen (Cobalt Lake, Firebrand Pass, Scenic Point), maar kiezen voor Upper Two Medicine Lake. Die is totaal ruim 15 km en vrij vlak, zodat we voor de echte hitte weer terug zijn en lekker wat aan het meer kunnen lezen. We trekken onze schoenen aan en de rugzakken gaan weer op, met de waterzakken weer goed gevuld. We steken de brug over en lopen langs de noordrand van het meer naar het westen. In het bos zien we direct al veel muggen, we vragen ons af hoe mensen hier toch kunnen kamperen met al die muggen. Wandelen door muggengebied gaat best, maar aan kamperen moeten we toch niet denken. We komen wat andere wandelaars tegen, maar niet veel. Na ruim 1 uur staan we bij Twin Falls, mooie waterval maar het barst hier van de muggen.

 

 start van de wandeling

 

Twin Falls 

 
  start van de wandeling   Twin Falls  

 

Rond half twaalf komen we aan bij het hoger gelegen en kleinere Upper Two Medicine Lake. Hier zitten we lekker in de schaduw bij te komen. Rechts van ons zit een groepje wandelaars; er arriveren nog twee wat oudere Amerikaanse wandelaars waarmee we wat wandelingen bespreken. Altijd leuk. Na een half uurtje gaan we weer terug, want we willen niet in de hitte na 14.00 uur lopen.

Upper Two Medicine Lake  

Upper Two Medicine Lake

 

Rond 14.00 uur zijn we terug bij de camping en de auto. Moe en warm. We doen onze schoenen uit en willen aan het meer een stukje verderop lezen. Aan het begin van de camping staat een 'general store' waar we wat fris kopen en lekker op een bankje bij het meer gaan lezen. Het is wat minder zonnig geworden vanwege sluierbewolking, dat komt ons nu goed uit.

 

 gebouw Two Medicine Lake

 

 173

 
  General Store van Two Medicine   Two Medicine Lake  

 

Op de terugweg eten we heerlijk bij St. Mary Resort & Lodge, douchen in ons hotel en gaan daarna weer beren spotten bij de Swiftcurrent Motor Inn. Op de berghellingen zien we geen beren, dus rijden we een stukje richting de ingang van het park. En jawel... we zien een zwarte beer oversteken en langs de weg struinen. Twee andere auto's, die nog geen beren hebben gezien, attenderen we op de zwarte beer. We draaien en zien opnieuw een zwarte beer, maar nu een andere beer dan zonet. De twee auto's bedanken ons voor de tip.

Tevreden gaan we terug naar ons hotel: we hebben weer een mooie dag gehad.

      vorige pagina volgende pagina