homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

16 juli 2007                                 28C zonnig

We staan vroeg op, want we willen met de boot van 9.00 uur vertrekken (gelegen achter het hotel) over Swiftcurrent Lake en vervolgens de volgende boot over Lake Josephine. Dat scheelt wat kilometers die we al eerder hebben gelopen, om vervolgens naar Grinnell Glacier te lopen. Dat is dan de 2e poging, want een week eerder (zie 10 juli) strandden we op ijs- en sneeuwvlaktes. Het lukt om toch nog kaartjes te krijgen voor de boottocht, we stappen in:

 boottocht over Swiftcurrent Lake

we nemen de boot over Swiftcurrent Lake

 

Al tijdens het wachten op de boot zien we twee grizzlies op de berghellingen en zodra de boot vertrekt zien we ook twee herten langs het meer. Op de boot vertelt de park ranger dat sinds gistermiddag de wandeling op is gesloten vanwege een karkas van een 'mountain goat.' En er struinen nu teveel beren rond, zodat het echt onveilig is. Jammer, we wilden nu echt de wandeling helemaal naar Grinnell Glacier lopen. Waarschijnlijk is het pad op dezelfde plek afgesloten als een week terug. We wijzigen onze plannen en besluiten te lopen tot aan de sluiting van het pad, dan terug naar het Lake Josephine en vervolgens het stuk naar Grinnell Lake. Dat is bij elkaar ook een leuk tochtje. Eerst varen we over Swiftcurrent Lake, dan lopen we een paar honderd meter naar Lake Josephine waar de volgende boot klaar staat om iedereen aan het andere uiteinde van het meer af te zetten. Vandaar beginnen wij onze wandeling, eerst een stukje langs de kop van het meer en vervolgens omhoog. Tijdens die stijging kijken we even achterom en zien we de aanlegplek van de boot:

 Lake Josephine

Lake Josephine

 

Weer een aardige klim, het is druk op het wandelpad. We zien twee groepen wandelaars die vanaf het hotel hebben gelopen met een gids. Vlak voor elf uur bereiken we het punt waar de wandeling is afgesloten: verboden verder te gaan vanwege beren.

 het wandelpad is gesloten

het wandelpad is afgesloten vanwege beren

 

Hier rusten we uit en genieten we van het uitzicht op Grinnell Lake:

 bear grass

zicht op Grinnell Lake, met bear grass op de voorgrond

 

Na een kwartiertje dalen we weer af naar Lake Josephine en nemen we de afslag naar Grinnell Lake om te kijken hoe het daar is. Leuk pad, met een hangbrug en dwars door drassig gebied. We zitten een half uurtje aan het meer en gaan terug naar de boot, die ons om 13.40 uur ophaalt. Terug in het hotel krijgen we slaap, moe van het geloop en het vroege opstaan. We slapen, douchen en eten in ons hotel. Daarna naar de Swiftcurrent Motor Inn, maar we zien geen beren. Om 20.00 uur volgen we een geweldige presentatie van een park ranger over 'Life is Hard': met veel humor krijgen we prima uitleg hoe de beesten hier overleven. Mooi vak, parkranger.

Morgen verlaten we Many Glacier en gaan we nog twee dagen naar Apgar, aan de westkant van het park bij Lake McDonald.

      vorige pagina volgende pagina