homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

17 juli 2007                                 28C zonnig, met later een bui

We vertrekken uit Many Glacier. Dit is wel een aanrader om nog eens terug te komen, erg leuk hotel en veel wandelmogelijkheden. Het hotel is vrij basic, maar prachtig gelegen.

De hele route dwars door het park over de Going-to-the-Sun Road naar Apgar is inmiddels bekend terrein. Rond het middaguur passeren we de Lake McDonald Lodge waar we even lekker lunchen. Als we aankomen bij ons hotel, de Village Inn, pakken we wat spullen uit en genieten met een boek van het uitzicht over het meer. Er komt regen aan, maar de temperatuur is goed en we zitten lekker onder een afdakje.

 

 Apgar Village Inn

 

 Lake McDonald

 
  we zitten in de Village Inn (Apgar)...   ...met mooi zicht over Lake McDonald  

 

We zitten hier aan de westkant van Glacier Park en de Continental Divide, daarmee is het is hier veel groener en vochtiger. Je zit hier ook een stuk lager dan aan de oostkant in Many Glacier. We eten 's avonds in Eddie's Restaurant en doen daarna een autorit over de Camas Road op zoek naar wildlife. De Inside North Fork Road is het eerste deel helaas gesloten vanwege stormschade. Op de Camas Road zien we alleen maar wat herten en een roofvogel (osprey).

 deer

deer

 

Zoals je hieronder kunt lezen, trekken er wolven vanuit Canada de VS in. En ze doen het goed: op dit moment leven er al zo'n 1.500 wolven in Idaho, Montana en Wyoming. Die pakken af en toe ook vee, waarvoor de veehouders dan een vergoeding krijgen. In het jaar 2000 werden er nog zo'n 100 stuks vee door wolven gegrepen, in 2006 waren dat er 200 en in 2007 komt het aantal boven de 300 uit. De roep om het jachtverbod op wolven in te trekken wordt steeds breder, en niet alleen van veehouders. Interessant te volgen hoe dit verder gaat...

 

 wolven in Glacier NP

 

 Camas Road

 
  wolven in en om Glacier NP   informatiepaneel over wolven  

 

Het wordt donkerder en tijd om terug te rijden naar Apgar. In de schemer maak ik nog een foto van de mooie natuur:

 zicht door het verbrande bos op de bergen

blik langs verbrande bomen op de bergen (langs Camas Road)

      vorige pagina volgende pagina