homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

18 juli 2007                                  32C wisselend bewolkt, met (later) een bui en onweer

Vandaag geen gewandel meer, we relaxen en lezen voor ons hotel, met prachtig uitzicht over Lake McDonald. 's Middags gaan we naar het uiterste noorden van Glacier National Park: we rijden bij Polebridge het park in, en nemen de Inside North Fork Road naar Kintla Lake. Het eerste stuk rijden we weer over de Camas Road, waar ook al eerder bosbranden hebben gewoed. We naderen het eind van de Camas Road, bij de brug over de Flathead River, en draaien de Outside North Fork Road op. Op de brug is het zicht ook prachtig:

 Flathead River

zicht vanaf de brug over de Flathead River

 

Het is vandaag weer erg warm, zeker nu in de middag (32 graden). Langs de kant van de weg staan informatiepanelen over bosbranden en het wildlife dat hier voorkomt. Als je hier rondrijdt, voelt het hier erg afgelegen van de bewoonde wereld. Hieronder kun je zien hoe we rijden, helemaal aan de noordwestzijde van Glacier NP: start bij Apgar aan Lake McDonald, dan via de North Fork Road naar Poldebridge en vandaar naar Kintla Lake, waar een camping aan het meer ligt.

 map Glacier NP

Alle wegen zijn hier onverhard en smal en bochtig. Voor onze 4WD natuurlijk geen enkel probleem. Na drie kwartier komen we bij het meer en de camping. Hier zit je echt afgelegen hoor, en heel mooi. We zien de kampeerders genieten van de rust; ze lezen een boek met de berenspray binnen handbereik. En natuurlijk ook in gezelschap van muggen.

 

 Kintla Lake

 

 Kintla Lake

 
  Kintla Lake   een visser op Kintla Lake  

 

We lopen een stukje langs de camping en de oevers van het meer. En dan rijden we het stuk weer terug naar ons hotel. We hebben trek in goed en lekker eten. In West Glacier, net buiten het park, vinden we een leuk restaurant. Met prima eten; buiten is het om 19.00 uur nog bloedheet. Maar om 21.00 uur betrekt het en gaat het regenen met onweer. Zo met het uitzicht over het meer kunnen we goed alle lichtflitsen zien, zelf zitten we lekker droog en beschut.

 Lake McDonald

's avonds genieten van het uitzicht over Lake McDonald

 

Dit was onze laatste dag, morgen rijden we terug naar Canada waar ons vliegtuig om 17.35 uur vertrekt vanaf Calgary International Airport.

      vorige pagina volgende pagina