homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal   vorige pagina

 

19 juli 2007                                  32°C overwegend zonnig

We staan vroeg op, vandaag gaan we naar huis. En dat voelt weer goed, na iets langer dan drie weken is het ook weer fijn om naar huis te gaan. We hebben deze vakantie ruim 160 km door de Rockies gelopen, en zowel Waterton als Glacier National Park van alle kanten goed gezien en ervan genoten. We komen hier ook zeker snel weer terug, genoeg te bergwandelen en genieten. Om 7.30 uur stappen we in de auto. We zien boven de bergen dikke wolken hangen, daar moeten we straks doorheen. En inderdaad, om 8.00 uur rijden we in de mist, maar na de Logan Pass zien we de zon steeds meer doorbreken. Aan de oostkant van de Rockies is het stralend weer (zoals zo vaak).

 Going-to-the-Sun Road

aan de westkant van de Rockies wolken en mist

 

Om 9.00 uur verlaten we Glacier National Park bij St. Mary, het is dan al stralend weer. We slaan af naar het noorden en rijden Hwy 89 op, waar we direct op de hoek tanken en koffie halen. Na een klein half uurtje zijn we al bij de douane, we mogen vlot door: we zijn weer in Canada.

 terug in Canada

de USA verlaten, terug in Canada

 

De reis verloopt vlot en soepel. In Nanton hebben we een korte stop en staan we vlakbij één van die typische graanschuren die je overal langs de weg ziet.

 een graanschuur

graanschuur bij Nanton

 

 

 Earls

 

Dan nadert Calgary snel. Om 12.00 uur rijden we al langs de eerste suburbs. We zoeken even naar de Maccleod Trail, want bij die vestiging van Earls willen we lunchen. Om 12.30 uur rijden we de parkeergarage van Earls in; we gaan effe lekker eten bij onze favoriet.

  Earls    

 

Om half twee stappen we op bij Earls en rijden we naar het vliegveld. Vlotjes vinden we Highway 2 en die hoeven we alleen maar te volgen. Aangekomen op het vliegveld leveren we de auto in, zoeken de balie van Martinair, checken in en vragen naar de Comfort Klasse, en dat kan gelukkig. Bij Starbucks nemen we een cappuccino (lekker) en wachten we verder tot het vliegtuig arriveert en we erin mogen.

 

 we naderen het vliegveld

 

 Calgary Airport

 
  we volgen 'Departures' en 'rental cars'   ons vliegtuig arriveert, en over 2 uur weer terug naar Nederland  

 

We hebben eerst een stop in Edmonton, gelukkig mogen we blijven zitten. Het vliegtuig zit helemaal vol. In de Comfort Klasse kijken we DVD's (met zo'n portable DVD-speler) en kunnen we beter de benen strekken. De reis van 8 uur en 20 minuten duurt weer best lang, we proberen een aantal uur te slapen. Stipt op tijd landen we op Schiphol, halen onze auto op bij Lang Parkeren en rijden naar huis. Het is zo'n driekwartier rijden naar Rotterdam-Schiebroek. Lekker om weer thuis te zijn.

        vorige pagina