homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

7 augustus 2014                             18˚C 

Nou ja zeg, acht uur geslapen, we zijn pas om zes uur wakker. Dat gaat goed met de jetlag. We sorteren de spullen effe wat handiger, stoppen de auto weer vol en checken uit. We rijden eerst naar de Jackson Lake Lodge, waar we de laatste dagen verblijven. Hier kun je lekker ontbijten, heb je mooie uitzichten, goede WiFi en lekkere koffie. In de winkel kopen we bearspray en wat te knabbelen. Ik koop nog twee broeken en een shirt, ben wat kilo's kwijt en moet een maatje kleiner. We gaan verder en zien bij Pilgrim Creek wat hertjes lopen, we nemen de zijweg en kunnen ze even goed volgen:

deer

een aantal hertjes

 

Dan op naar Yellowstone. Nog net in Grand Teton zien we een zwarte beer oversteken, hij is snel weer verdwenen, geen kans op een foto. We rijden in het stukje tussen Grand Teton en Yellowstone en zien een opstopping. Hier is dus wat te spotten... de park ranger vertelt dat hier zonet een grizzly liep, maar nu tussen de bomen is verdwenen. We lopen terug naar de auto, dan ziet Annabelle dat ie weer tevoorschijn komt... en goed in beeld. Het is een jong mannetje, 3 of 4 jaar oud, is hier geregeld langs de kant van de weg te vinden, vertelt de ranger. Na een half uurtje rijden we verder, onze eerste grizzly van dit jaar.

 grizzly bear

jonge grizzly

 

Dat was leuk. Na 10 minuten rijden we Yellowstone in. Dit is zo'n geweldig park, vandaar dat we hier weer twee weken zijn. We kunnen hier zowel de bergen in alsook vlak (berg)wandelen, en dat is handig met de kwetsbare knie van Annabelle. We rijden langs de wat rustigere oostkant naar Cooke City, we willen in Lamar Valley wolven spotten en wandelen, benieuwd of dat net zo succesvol zal zijn als drie jaar geleden... Vlak voor Lewis Lake een mooi plaatje:

 Lewis River

  Lewis River

 

Het is prima weer, 19 graden met wat zon en bewolking. Vanmiddag zijn zware (onweers)buien voorspeld, we zullen zien. In een rustig tempo rijden we langs Grant en Lake, hier stoppen we voor de lunch. In het hoofdgebouw van de lodge zit een zelfbedieningsrestaurant en kun je redelijk eten, niet bijzonder. Dan eerst even rechtsaf voorbij Fishing Bridge, waar Pelican Creek uitkomt in Yellowstone Lake, dat is altijd zo'n mooie plek. We zien twee zeearenden in een boom zitten, prachtig. We gaan weer een stukkie terug en door naar Canyon, waar we even een ijsje eten. En er komen inderdaad hele donkere luchten aan, vanuit het noorden:

 donkere luchten bij Canyon

donkere luchten bij Canyon

 

We stappen weer in de auto, richting Dunraven Pass. Yellowstone ligt op een bergplateau bovenop een reusachtige vulkaan, op gemiddeld zo'n 2.400 m hoogte. Dat is best hoog, ik krijg ook wat last van lichte koppijn. Op de pas zien we hoe het hier zonet heeft gespookt, met onweer en zware hagelbuien. Wij krijgen alleen zware regenbuien over ons heen.

 Dunraven Pass

Dunraven Pass

 

Bij Roosevelt is het alweer droog en knapt het weer wat op. Wij slaan hier rechtsaf, door Lamar naar Cooke city, nog 33 miles. We zagen onderweg al veel bizons, maar hier zijn er echt heel veel. Ook meer dan drie jaar terug, ze doen het dus goed. Hopelijk de wolven ook, we horen en lezen verschillende geluiden. In Lake hebben we de Wolf Chart 2014 gekocht, dat bevat een overzicht van alle roedels in Yellowstone. Er zijn op dit moment zo'n 10 roedels met 90 getelde wolven. Twee roedels leven in Lamar Valley:

Morgenochtend gaan we op wolvenjacht, vanavond blijven we in onze lodge, nu genoeg gereisd. Hieronder het wildlife dat we vanmiddag in Lamar zagen:

 

 bizons

 

 pronghorns

 
  bizons   pronghorns  

 

Om vijf uur checken we in bij de Elkhorn Lodge, we hebben cabin nr 1, dezelfde als drie jaar terug. Het is hier schoon, eenvoudig, goede WiFi, redelijk ruim en de eigenaresse geeft ons tips die we nog kennen van vorige keer: avondeten bij Beartooth Cafe of afhalen aan de overkant (Cafe Cooke), ontbijt bij The Bakery en espresso/cappuccino bij Beartooth Brew. Dat is echt allemaal top.

We eten weer heerlijk bij Beartooth Cafe, vele malen lekkerder dan de restaurants in het park. Terug in de cabin werk ik de site nog wat bij, Annabelle ligt al snel te slapen. Morgenochtend zijn we weer vroeg wakker en gaan we wolven spotten...

      vorige pagina volgende pagina