homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
      vorige pagina volgende pagina

 

6 augustus 2014                             20˚C 

Dag allemaal, we zijn weer op pad. Vanochtend iets na negen uur vertrokken, op Schiphol de auto op Lang Parkeren gezet en onze koffers bij de balie afgegeven. Na koffie met wat lekkers bij de grote ramen, konden we rond twaalf uur boarden.

vlucht met Delta

met KLM/Delta naar de USA

 

Het gaat allemaal vlot, prima eerste vlucht van acht uur naar Minneapolis. We hebben een vrij nieuw toestel, redelijk wat beenruimte en goede schermen. Kom de tijd door met veel rusten en muziek luisteren, Annabelle vermaakt zich met films kijken. Beneden ons niet veel zicht, alleen even kort boven Groenland en dat is altijd mooi met de fjorden en gletsjers.

 002

zicht op Groenland

 

Minneapolis heeft een leuk vliegveld, niet te groot en toch voldoende te beleven (voorzover dat dan kan). We hebben 2 uur voor alle controles, rondkijken en wat eten. Daarna de tweede vlucht van twee uur naar Jackson Hole. Hier zijn we precies op onze bestemming: een verblijf van ruim drie weken in Yellowstone en The Tetons. Jackson Hole is een klein vliegveld in Grand Teton National Park, we komen om tien voor half acht aan. Mooie aankomst vanuit het westen met zicht op Jackson Lake, ik zie Two Ocean Lake onder ons, we draaien naar het zuiden en zien ook Jenny Lake. Het is wat aan het regenen, onze koffes komen redelijk vlot, ondanks de verbouwing van het vliegveld(je) en aankomst van drie vluchten. Helaas zit Alamo/National niet meer op het vliegveld, we moeten met de shuttle naar Jackson. We krijgen daar een Hyundai Santa Fe mee, een keurige auto, alles erop en eraan, daar gaan we het komende drie weken wel mee redden.

 Hyandai Santa Fe

onze huurauto: een Hyundai Santa Fe

 

In het schemer rijden we van Jackson terug naar Grand Teton. Bij de ingang kopen we een jaarpas. Onderweg zien we nog twee groepjes elks (wapiti herten). Om negen uur zijn we bij de Signal Mountain Lodge, we checken in, even opfrissen en dan vallen we rond tien uur als een blok in slaap; bij jullie in Nederland is het dan alweer zes uur 's ochtends.

      vorige pagina volgende pagina