homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

23 augustus 2014                      14˚C   

Hh, we kunnen eindelijk weer een bergwandeling doen, het is droog. Een relatief korte hike weliswaar, 12 km, maar o zo lekker en toch vele malen beter dan in je auto zitten. We doen Bradley & Taggart Lakes, die stond drie jaar terug ook op ons lijstje, maar moesten we vanwege bosbranden en zware rooklucht toen schrappen.

Het is handig iets te weten van de geologie van The Tetons en waarom je van deze meertjes loodrecht omhoog kunt kijken naar de bergen. We zitten hier weliswaar in de Rocky Mountains, maar de bergen van Yellowstone en The Tetons zijn anders ontstaan. De Rockies zijn ontstaan door botsing van twee tektonische platen van de aardkost (erg oud), Yellowstone is ontstaan omdat het gesteente omhoog is gekomen door die gigantische vulkaan eronder en The Tetons liggen op een breuklijn (erg jong: 9 10 mln jaar geleden). Dat betekent dat precies waar we wandelen, aan de ene kant van de breuk de aarde omhoog komt (de bergen van de The Tetons) en aan de andere kant de aarde daalt (het dal van Jackson Hole). Leuk h om te weten? Dus als je hier wandelt, zie je geen geleidelijke overgang van vlak naar heuvels (foothills) en bergen, maar direct het dal en dan de bergen, heel bijzonder.

We starten bij de Taggert Lake Trailhead, op 6625 ft (= 2.019m). Na een half uur al mooi zicht op Garnet Canyon, waar we in 2011 naartoe zijn gewandeld (900 hoogtemeters gestegen). De bewolking hangt mooi in deze vallei.

 Garnet Canyon

 zicht op Garnet Canyon

 

We raken even in verwarring bij welke afslag we nu precies zijn, de tweede of de derde? We lopen een stukje dubbel, gaan ten onrechte even terug, maar moeten juist door. Ach ja, het is prima wandelweer, droog, en vermaken ons prima. Na een uur even rust met mooi zicht op Taggart Lake.

 Taggert Lake

 Taggart Lake

 

Best druk, het is een populaire wandeling. Het is een kort stukje naar het tweede meertje, Bradley Lake, waar we even kort zicht op hebben door de bomen. In 1985 woedde hier een hevige bosbrand, al het bos dat we zien is nog in groei. Af en toe trekken de wolken wat op en hebben we even zicht op de hoge pieken:

 The Tetons

 The Tetons

 

Het laatste deel van de wandeling gaat door wat bos en open weidelandschap, is wat minder dan hiervoor. Best een aardige trip, zeker als je kennis wilt maken met Grand Teton, niet teveel stijging aan kunt en even de benen wilt strekken.

 bloeiende distels

 bloeiende distels

 

Op het wandelpad zien we een slang, altijd leuk. Om half twee zijn we terug op de parkeerplaats, lekker geweest. We rijden naar Moose en nemen daar wat te eten en drinken. Vlak voor Moose inderdaad weer een eland, beetje verstopt langs de oever van Snake River, krijg 'm toch te pakken met m'n lens.

 

 snake

 

 moose

 
  slang   eland  

 

Via Highway 26/89/191 rijden we terug naar onze lodge. Onderweg nog wat pronghorns en bizons, verder weinig bijzonders. Vanavond gaan we niet op pad, genoeg gezien vandaag, we eten in het restaurant, lekker. Denk morgen opnieuw een hike, hopelijk met droog weer.

      vorige pagina volgende pagina