homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

22 augustus 2014                      10˚C   

Na het uitchecken willen we een wandeling doen, naar Riddle Lake. Het komt alleen met bakken naar beneden, niet zo lekker. Het is vijf minuten rijden, het kan nog iets opklaren. Bij de parkeerplaats van de start van de wandeling zien we echter dat de wandeling ook is afgesloten, tot 15 juli vanwege beren en nu vanwege zwanen. We gaan dus in één ruk naar Grand Teton National Park (ook wel: The Tetons) en daar zijn we zo, met een uurtje, het ligt vlak onder Yellowstone.

Het is in The Tetons iets beter, maar het blijven Noorse weersomstandigheden, zoals wij dat daar wel vaker hebben meegemaakt. Toch heeft dit weer ook veel moois te bieden: veel frisse lucht (in tegenstelling tot brandluchten...niet ongewoon in dit gebied), dreigende wolkentaferelen en beestenweer. Dat laatste is letterlijk: bij dit weer laten de beesten zich overdag makkelijker zien dan met zon. Nou, laten we het hopen... We stoppen bij Leeks Marina, het haventje van Jackson Lake, en gaan bij de pizzeria naar binnen om wat te drinken. Vervolgens pakken we de Teton Park Road, bij de dam onderstaande foto van Jackson Lake en The Tetons in de wolken:

 The Tetons

Jackson Lake en The Tetons

 

We zien de hele weg helemaal niks aan wild. Bij Moose kunnen we wat eten, het is lunchtijd. Moose is een verzameling van een benzinestation, eettentjes en wat winkels. Iets verderop zit een prachtig Visitor Center, daar gaan we later komende week nog wel heen. Als we parkeren bij Moose is er wat consternatie: er liggen twee elanden in de struiken. Leuk zeg:

 

 moose

 

 moose

 
  twee elanden   jongste eland wat ingezoomd  

 

We eten een pizza en besluiten om de Moose - Wilson Road tot aan Teton Village te rijden. Best een leuke weg, hier is vanavond vast wat te zien. Na een half uurtje, een deel van de weg is onverhard en erg modderig, komen we aan bij Teton Village. Dit is een skidorp, met kabelbanen, niet al te groot. We bekijken een aantal outdoorshops en rijden op het gemakje weer terug. De Moose - Wilson Road is eland- en bevergebied; we zien een grote beverburcht, daar gaan we vanavond rond half acht 's rondneuzen. (Sinds vorig jaar zijn we ook experts op het gebied van bevers spotten.)

 beverburcht

 een beverburcht

 

Tijd om naar onze volgende en laatste overnachtingsplek te gaan. We checken in bij de Jackson Lake Lodge en krijgen een mooie, ruime kamer ("zgn. patio cottage") op een rustige locatie. Op onze kamer hebben we WiFi, verder vooral rust, want geen radio of tv (zoals eigenlijk overal als je verblijft in de nationale parken). In het hoofdgebouw zit een prachtige lounge, een mooi terras met uitzicht op de bergen, een koffiehoek, winkels en twee restaurants. We eten vanavond in The Grill; een wat snelle hap, om zeven uur zitten we in de auto op weg naar de bevers, ruim een half uur rijden. We zien eerst twee wapiti-herten:

 elks

 twee elks (wapiti herten)

 

Bij de beverburcht weinig actie, we speuren en speuren. Dan ziet Annabelle wat beweging in het water, ja, een bever. Ik krijg 'm effe mooi voor m'n lens, het is wat donker en met dat gezwem is ie toch wat onscherp:

 beaver

 een bever

 

De avond is weer geslaagd! Het is inmiddels iets na acht uur, het wordt al wat donker, we gaan terug. Op de grote parkeerplaats, nog steeds aan de Moose - Wilson Road, staan wat andere spotters. Ze zien een zwarte beer in de struiken, lastig te zien in het hoge gras en in de schemer. Toch leuk om te spotten. Dan wordt het echt donker, we gaan terug, morgenochtend is het hopelijk droog, hebben zin om te wandelen. Tot morgen.

      vorige pagina volgende pagina