homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

21 augustus 2014                      12˚C   

En weer de wekker om zes uur. Poeh, valt niet mee voor een avondmens. Om kwart over zeven rijden we langs het eerste karkas, zien al direct een grizzly lopen langs een klein stroompje, die pakken we alvast even mee.

 grizzly

grizzly bij het water

 

Het karkas zelf is op en weg, we zien er niks meer van. Er staan ook weinig kijkers, we rijden een stukkie door naar het tweede karkas. Hier is het al best druk, zo op de vroege morgen. Het is niet mistig, wel zwaar bewolkt, krijg het rijtje spotters goed in beeld zo bovenop de heuvel, daar gaan wij ook heen.

 karkas spotters

spotters bij het tweede karkas

 

Er zit, ligt en hangt een grizzly bij het tweede karkas. Dit is zo leuk om te zien, hier komen we voor. De beer eet en vermaakt zich nog zeker een kwartier, voordat ie opstapt richting de weg. Steekt vervolgens over, zorgt even voor wat paniek bij een parkranger (zorgend voor het verkeer en veiligheid van de beer) en loopt dan verder door. 

 

 grizzly op karkas

 

 grizzly op karkas

 
 

 grizzly liggend en...

 

...etend op het karkas

 

 

Uit de hoge struiken duikt direct een andere grizzly op, met een wat donkerder snuit. Die heeft honger en scheurt grote stukken vlees van de dode bizon. Zo'n karkas gaat een aantal dagen mee, tussen de drie en zeven, beetje afhankelijk van hoe snel de huid open wordt gereten en natuurlijk het aantal eters. We zien helaas geen wolven; denk dat die ergens anders ook nog wel een karkas hebben, anders komen ze echt wel hier heen.

Tegen half negen hebben we het wel gezien, mooi geweest. We rijden door naar Canyon voor een licht ontbijt en even het weer checken in het visitor center. Ja, komende dagen zijn zeer fris, met 's nachts kans op sneeuw. We horen regelmatig dat er dit jaar wel heel veel neerslag is geweest en dat het maar een korte zomer was. Ook nu regent het.

Geen wandelweer, we besluiten het onderste deel van de 8 te rijden van Yellowstone, met Canyon - Norris - Madison - uitstapje West Yellowstone - en terug naar Grant. Grote delen zijn we nog niet eerder geweest. Bij Norris bekijken we het Museum of the National Park Ranger. Wel aardig met een leuk filmpje van de geschiedenis van nationale parken. Van Norris naar Madison is wel een mooi stuk, zeker waar je de grens ziet van de enorme vulkaanuitbarsting zo'n 700.000 jaar geleden. In Madison is een ranger station voor de jeugd, leuk opgezet met alles over de natuur.

 

 Museum of the Park Ranger

 

 Junior Ranger Station

 
  Museum of the National Park Ranger   Junior Ranger Station  

 

We verlaten even het park voor een bezoek aan West Yellowstone, een plaatsje net buiten het park. Niet bijzonder hoor, we vinden het ook een eind rijden. Ze hebben er wel een leuke boekenzaak met een espresso-hoek. Dan krijg ik een moe-aanval; Annabelle kijkt nog even verder in het dorp, ik ga even plat in de auto met m'n ogen dicht, lekker. We rijden terug naar Madison en vervolgens zuidwaarts naar Grant, met hier en daar een blik op de geiservelden:

 springs & geisers

heet waterbronnen en geisers

 

Terug in de lodge het ritueel van douchen, eten in het restaurant, lezen en de website bijwerken. Morgen verlaten we Yellowstone, mooi geweest, erg leuk om je twee weken te vermaken met wildlife en wandelingen.

      vorige pagina volgende pagina