homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

18 augustus 2014                         21˚C   

Vandaag doen we de hike naar Wrangler Lake; startpunt is hetzelfde als Wapiti Lake, net onder Canyon bij de Chittenden Bridge, waar we drie jaar geleden de witte wolf zagen lopen. Toen was dit startpunt afgesloten, vanwege een dodelijk incident met een grizzly.

Nu komen er ruim 3 miljoen bezoekers per jaar naar Yellowstone, 99% blijft binnen een halve mile van z'n auto, rijden veel en komen af en toe uit de auto. Zo ook dit slachtoffer en d'r man: ze parkeerden hun auto, wandelden alleen even de heuvel op, zagen een mama grizzly met jong en wilden dichterbij. Mama beer werd verrast, verdedigt haar jong en viel de vrouw aan.

Het stel maakte een aantal fouten: let goed op, maak je kenbaar, loop rustig terug als je een grizzly ziet, verras nooit een grizzly en gebeurt het toch: bearspray bij de hand als laatste redmiddel. Weet hoe het werkt, oefen ermee en ervaar hoe krachtig die bus spuit, let op de wind, etc. Je ziet hier alle parkrangers, vissers, wolfspotters en hikers met bearspray, echt onmisbaar. Met zwarte beren is het anders, dan is bearspray niet nodig.

 

 bearspray

 

 

We stappen in de auto en zien naast onze cabin een mama hert met jong, zo leuk. Dan de keus voor ons ontbijt en wat we als lunch meenemen. Ik krijg zowat alle opties aan french toast, eggs, vieze pancakes, vieze nep granola (cruesli), vanille yoghurt en slappe koffie bijna niet meer weg. Houd het maar bij yoghurt en een banaan, Annabelle neemt havermout. De veel te dik belegde lunchbroodjes met turkey, cheese of ham zijn ook niet te nassen. Nog een paar dagen, dan zijn we in de Jackson Lake Lodge, kan niet wachten.

De hike die we doen is 12,6 km met iets van 200m stijgen/dalen. Het is een topper door Hayden Valley, de bergwandeling start direct al heel mooi met een prachtig uitzicht:

 Hayden Valley

 Hayden Valley

 

Zagen we bij de start nog wat andere wandelaars, na de afslag voor Wrangler Lake lopen we uren alleen en komen we niemand meer tegen. Bijzonder is dat toch. Het is heerlijk wandelweer. Struiken en bossen wisselen het prairielandschap af, met zo nu en dan ook een bergbeekje dat we moeten oversteken. Soms heel gemakkelijk met een grote sprong, dan weer schoenen en sokken uit en voorzichtig over de kiezelsteentjes door het water.

 

 springend over bergbeekje

 

 badend door bergbeekje

 
  springend en wadend door bergbeekjes  

 

Na ruim twee uur komen we aan bij ons eindpunt voor vandaag. Hier doen we de schoenen uit, eten onze lunch en kijken naar het mooie meer aan onze voeten. Deze wandeling staat direct in onze top 3, misschien wel de mooiste van Yellowstone, zo lekker afwisselend.

 Wrangler Lake

Wrangler Lake

 

Terug nemen we nog een korte pauze met een 'powerbar,' een gezonde energiereep. Het gaat verder vlotjes. Bij de auto eerst even wat knabbelen van chips en pinda's. De zon brandt hier ongenadig, en met zweten moeten we onze zoutvoorraad op peil houden. Terug bij de cabin is het opfrissen en douchen. Het avondeten in het restaurant is best te doen, erg lekker is de saladebar. Daarna rijden we nog een rondje, zien wat elks. Op één van de parkeerplekken in Hayden Valley is het erg druk, we horen dat er nu niks te zien is, maar overdag waren er grizzlies bij een karkas. Daar gaan we morgenochtend opnieuw kijken...  

      vorige pagina volgende pagina