homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

17 augustus 2014                         21˚C   

Rond kwart voor tien rijden we naar Bridge Bay. Onderweg bij Hayden Valley zien we spotters, er is wat te zien: een beer? wolven? Ja, het is raak, een grizzly ligt, rolt en vermaakt zich in het zonnetje. Zagen we gister een eekhoorn rollend op z'n ruggetje, vandaag een grizzly:

 

 grizzly

 

 grizzly

 
  grizzly in Hayden Valley  

 

De grizzly is goed in beeld, maar we moeten door naar onze boottocht. We doen een 'Lake Scenic Cruise' van een uur:

 scenic boat cruise

we doen een bootcruise

 

De bootcruise is 5x per dag (hoogseizoen 7x) waarvan 3x een parkranger mee gaat. Ze vertelt enthousiast over de bevindingen van 10.000 jaar menselijke aanwezigheid rond Yellowstone Lake, de geschiedenis van het Lake Hotel en de geologie en natuur in en rond het meer. Leuke trip hoor, een aanrader. Weer 's wat anders om de natuur vanaf het water te bewonderen.

 

 scenic boat cruise

 

 scenic boat cruise

 
  uitzicht tijdens boottocht  

 

We lunchen in Canyon, draaien een wasje en doen vervolgens de noord- en zuidzijde van de Grand Canyon of the Yellowstone. 's Middags is niet het ideale moment, want dan heb je fors tegenlicht. Hieronder een impressie van het uitzicht op Lower Falls, iets stroomopwaarts bevinden zich de Upper Falls.

 Grand Canyon of the Yellowstone

Grand Canyon of the Yellowstone

 

We eten bijtijds, opnieuw in het restaurant, hebben vanavond de tijd om wat wildlife te spotten en foto's te maken met mooi licht. Maar het wildlife valt tegen, dezelfde grizzly van vanochtend struint nog rond, verder niks. Wel een heel mooi plaatje van de Yellowstone rivier door Hayden:

 Hayden Valley

Hayden Valley

      vorige pagina volgende pagina