homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

16 augustus 2014                         20˚C   

We checken uit in Lake en rijden eerst naar Bridge Bay, vijf minuten verderop. We reserveren alvast voor morgenochtend een boottochtje over Yelllowstone Lake, lijkt ons wel mooi. Daarna richting Canyon, onze volgende stop, iets van 25 km verderop (16 miles). Hier zitten we ook weer drie overnachtingen en dan nog eens drie in Grant Village. We doen een beetje gek rondje met Lake - Canyon - Grant, maar dat komt omdat bij het boeken vorig jaar oktober alles al bijna vol zat. Na Grant gaan we vervolgens terug naar The Tetons (twee uur rijden), voor de laatste week. En de eerste week zaten we dus in Cooke City, zo'n 7 km van de Northeast Entrance.

 

We hebben alle tijd, inchecken kan pas laat in de middag, mooi de tijd voor een wandelingetje. Na wat puzzelen en vergelijken komen we op de wandeling van Grebe Lake, die is vrijwel vlak en 10.6 km. Gaat door bosachtig gebied en komt uit bij een leuk meertje. Om twaalf uur zetten we de auto op de parkeerplaats van de hike naar Grebe Lake, iets ten westen van Canyon. Wandelschoenen aan, rugzakken op (eten en drinken, extra kleding), bearspray bij de hand, inspuiten met OFF! tegen de muggen en op pad. Al vrij snel zien we twee spelende eekhoorntjes, zo schattig:

 

 eekhoorns

 

 eekhoorns

 
  spelende eekhoorns  

 

We lopen hier door bos dat door de grote bosbranden van 1988 is getroffen. Toen stond 1/4 van Yellowstone in lichterlaaie, erg heftig. Nu is brand in de natuur geen verwoesting, maar juist een nieuwe start, waarvan vele planten en dieren profiteren. Bijzonder is ook, dat je de gevolgen van die bosbranden van 26 jaar geleden nog steeds heel goed kunt zien: veel verbrande bomen staan nog overeind en de nieuwe komen maar langzaam door. Dat komt vanwege het strenge klimaat hier, met 7 maanden winter en een korte periode om weg te rotten en te groeien. Dan krijg je mooie plaatsjes als hieronder:

 herstel na bosbrand

 na de bosbranden van 1988

 

De wandeling verloopt soepeltjes, om twee uur zitten we aan Grebe Lake uit te rusten en te lunchen. Het is rond de twintig graden, zon en wisselend bewolkt. Heerlijk wandelweer.

 Grebe Lake

 Grebe Lake

 

Om half vier zijn we terug bij de auto, tijd om in te checken bij Canyon Lodge, dat is nog geen kwartier rijden. We hebben weer een western cabin, die is altijd prima. Als je wat langer verblijft, krijg je een hele rustige plek. We douchen, kleden ons om, beetje relaxen en dan eten. Lekker in een la carte restaurant, beetje gehad met de zelfbedieningscafetaria's. Smaakt ook best. 's Avonds rijden we nog een rondje door het park, naar Dunraven Pass, maar zien niet veel, zes elks (hieronder twee):

 elks

 elks

      vorige pagina volgende pagina