homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

15 augustus 2014                          21˚C   

De weersverwachting voor de komende week is elke dag hetzelfde: zonnig, 21 graden en 's middags kans op een (onweers)bui. Zo ook vandaag. We staan op, ontbijten en gaan op pad, doen vandaag de wandeling door Pelican Valley, die is vlak en kun je zo ver lopen als je wilt. Eerst rijden we naar het uitzichtpunt over Yellowstone Lake, dat is natuurlijk altijd wel mooi:

Yellowstone Lake

Yellowstone Lake

 

Het is half twaalf als we beginnen aan de wandeling. Het gebied is nogal in trek bij beren, met name grizzlies, vandaar dat het valt onder Bear Management Area en het advies om in groepen te wandelen, geen verplichting zoals vaak in Canada. Wij gaan met z'n tweeŽn op pad.

 

 bear management area

 

 bear management area

 

 

We lopen eerst een half uurtje door bos, dan begint de mooie en brede vallei. Bijzonder ook, dat het op wandelingen altijd zo rustig is, heerlijk zo. Was het tot nu stralend weer, op de achtergrond horen we nu wat gedonder en het komt onze kant op. Getver, niet zomaar een buitje, maar ziet er best heftig uit:

 donkere luchten

donkere luchten in aantocht

 

We moeten schuilen, het komt straks met bakken naar beneden. En inderdaad: regen, hagel en onweer. We hebben onze softshells aan, die zijn hier echter niet tegen bestand. De temperatuur zakt tot onder de tien graden, met harde wind. We schuilen tussen een groepje bomen. Na ruim een kwartier is het gelukkig voorbij, we kunnen verder. Alles is nat, schoenen, sokken, kleding. Gelukkig zijn onze rugzakken goed beschermd met een regenhoes, dat scheelt.

 nat wandelpad

natte wandelpaden (en schoenen plus sokken)

 

Even later schijnt de zon, we moeten echt onze spullen uit doen en laten drogen. Heb lage wandelschoenen aan zonder goretex, dus ook m'n sokken zijn drijfnat. Annabelle is wat droger met haar hoge schoenen. Gelukkig brandt de zon alles snel lekker droog, we zitten op een mooie plek en eten onze lunch. Smaakt niet echt geweldig, die ingepakte sandwiches.

 Pelican Valley

 Pelican Valley

 

Dan het laatste stukje tot aan de brug, we hebben er 5.4 km op zitten, genoeg voor herstellende knieŽn. We gaan er opnieuw bij zitten, lekker in het zonnetje. Vorige keer zagen we grizzlies tijdens deze wandeling, nu niet. Het is dit jaar sowieso veel magerder met de beren, dat komt omdat ze nu hoger zitten dan in 2011, toen waren ze echt in de dalen op zoek naar besjes. Nou ja, bij Hayden Valley is ook altijd wel kans om ze vanaf een afstand te spotten, we zullen zien.

 Pelican Valley

 bruggetje bij Pelican Valley

 

We lopen in ťťn ruk terug, in de verte komt de volgende bui er alweer aan, daar hebben we niet zo'n zin in. En inderdaad, tot aan de auto houden we het droog, daarna begint wat gespetter, niet zo heftig als de eerste bui. Terug in onze cabin eerst lekker douchen en opfrissen. Vanuit ons raam zien we twee hertjes tussen de bomen lopen, ons eerste wild van vandaag. We eten in het Cafeteria van Lake Lodge, smaakt deze keer best. Daarna rijden we een rondje richting Canyon, maar zien niks (op de bizons na dan...).

Terug in de cabin schrijf ik dit verslag; de foto's had ik vanmiddag al uitgezocht. Rond half tien rijd ik vervolgens naar het hoofdgebouw, daar is WiFi en zet ik de hele boel in ruim een uur online. Alles voor de fans... veel leesplezier!

      vorige pagina volgende pagina