homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

14 augustus 2014                          20˚C   

Het heeft vanochtend vroeg geregend, vandaag is een wat bewolkte dag met zon en buien. Vandaar dat we vandaag 's naar Cody gaan om het stadje (zo'n 130 km van Lake; 80 km buiten het park) en een mooi museum te bekijken. Het is 1½ uur rijden, met voorbij Fishing Bridge eerst een mooi zicht bij Pelican Creek:

 Pelican Creek

 Pelican Creek

 

We rijden vlotjes naar Cody, zijn er rond twaalf uur en gaan eerst aan de lekkere koffie, alweer twee dagen gemist. We parkeren de auto op de hoofdstraat, zien al gelijk dat Cody niet echt een mooi stadje is. We lopen een rondje, nemen wat te eten en drinken en kijken bij een aantal winkels wat rond. Tijd voor het museum, die is wel heel bijzonder en mooi.

 

 Buffalo Bill Center

 

 Indian Art

 
  Buffalo Bill Center of the West   Indian Art  

Alhoewel het museum Buffalo Bill Center heet, omvat het veel meer. Er is een vijftal exposities:

We vermaken ons zo'n tweeënhalf uur, wat een prachtig museum. Bijzonder dat je bijv bij uitleg over de bosbranden van 1988 in Yellowstone ook echt een rooklucht ruikt, ze werken met geuren in dit museum. We rijden terug; het is hier lager, zonniger en warmer dan waar we vandaan komen. Het landschap is een stuk droger en soms heel erg mooi:

 Shoshone River

  oud vulkaangesteente langs de Shoshone River

 

Rond half vijf rijden we Yellowstone in, we zien al snel een hertje:

 mule deer

 een mule deer

 

's Avonds eten we bij Fishing Bridge en rijden nog een rondje. We zien niet veel; bij Hayden Valley zien we in de verte vanaf een heuveltje een grizzly. En in het bijna donker nog wat elks. Morgen doen we weer een wandeling, dan is het wat beter weer.

      vorige pagina volgende pagina