homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

13 augustus 2014                          22˚C   

Om half zeven verlaten we de Elkhorn Lodge en Cooke City. Erg aangenaam hier, perfecte locatie voor de Lamar Valley. Iets voor zeven uur staan we op de parkeerplaats voor Soda Butte, en dat is een uur te laat, zo blijkt. Rond zes uur kwam het zwarte alfa-vrouwtje terug met eten voor haar pups, de weg overstekend en even later huilende pups bij de rendezvous-site. Daarna sport en spel voor het hele gezin, tot een half uur terug... Jammer, maar helaas. Ik zie nog wel even een grijze pup. Op naar Slough Creek, daar moeten we toch langs, vandaag rijden we naar Lake. Ja! het is raak met de Junction Butte Pack, we zien heel duidelijk vijf spelende wolven: drie grijze en twee zwarte. Op de foto zijn de zwarte wolven redelijk in beeld:

 twee zwarte wolven

 twee zwarte wolven van de Junction Butte Pack

 

Rond half tien een ontbijtje bij Roosevelt Lodge en op richting Canyon en Lake. Het is heerlijk weer, zo mooi hebben we Dunraven Pass (2.700m) nog niet gezien. Goed zicht op zo'n beetje het beste grizzly-gebied van Yellowstone met daarachter Mt Washburn, daar zijn we vorige keer naartoe gewandeld. Bij Canyon kopen we wat ansichtkaarten voor familie, pinnen, kijken een filmpje en kopen de krant met nieuws over de vermiste jongen. Hij is nog niet gevonden.

Direct na Canyon zien we een aantal bizons in de Yellowstone rivier stappen en overzwemmen, mooi gezicht:

 zwemmende bizons

 zwemmende bizons

 

Op onze volgende stop zijn we bij de geothermische activiteiten van Mud Volcano. Heftig hoor, het stinkt hier enorm, borrelt en bruist en het is supergiftig.

 

 Sulphur Caldron

 

 Mud Volcano

 
  Sulphur Caldron   Mud Volcano  

 

We nemen vervolgens de afslag naar Fishing Bridge, gaan daar aan de lunch (lekker) en koffie (vies). We besluiten om een stukje door te rijden en te kijken of we de mooiste wandeling van Yellowstone (Pelican Valley) komende dagen kunnen doen en of ie niet is afgesloten. Ja, die is gewoon open, dat is fijn. Iets verderop, vlak voor Steamboat Point, zien we een zeearend langs vliegen. Ze landt in een boom vlakbij haar jong, ik krijg beide mooi in beeld, de volwassen arend het mooiste

 bald eagle

 het symbool van USA: een zeearend

 

Als de weg Yellowstone Lake verlaat draaien we om, eerst nog even een foto van het indrukwekkende meer met verbrande bomen op de voorgrond.

 Yellowstone Lake

 restanten van een bosbrand en Yellowstone Lake

 

Rond drie uur zijn we bij Lake en checken in, zitten helemaal achterin bij de western cabins, erg mooi. Tijd om even te rusten, douchen, en de website bij te werken. Annabelle komt erachter dat ze haar pinpas in Canyon in de ATM heeft laten zitten. De receptie van Lake belt even naar Canyon en de pas is gevonden, ligt nu bij de receptie. We eten in de Lake Lodge, niet bijzonder. Daarna de rit naar Canyon, die is erg leuk. we spotten twee grizzlies, de een staand en alert naar de ander kijkend, dan rent ie er vandoor. En tegelijk rent ook een coyote er vandoor. Leuk gezicht. Onderweg ook redelijk wat opstoppingen, het is druk met het verkeer en overstekende bizons en elks.

 

 grizzly

 

 elk

 
  grizzly   elk  

De bankpas van Annabelle ligt keurig gereed in een kluisje. Terug naar Lake kijken we of we nog meer wildlife spotten, maar zien alleen nog wat elks. Rond negen uur zijn we terug, ik maak het reisverslag van vandaag af, rijd naar het hoofdgebouw en zet alles online, gelukkig is hier WiFi.

      vorige pagina volgende pagina