````

homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

11 augustus 2014                           28˚C   

Vanochtend vroeg op om wolven te spotten: zeer succesvol, we zagen negen wolven! Niet echt heel moeilijk hoor, we weten precies waar ze kunnen zitten en dan op het juiste moment er zijn. Dat was dus rond kwart over zeven. We kwamen aan bij Slough Creek, het was al best druk, en raakten aan de praat met een Engels stel. Ze hadden hun spotting scope gericht op de rendezvous-site van de Junction Butte Pack en daar waren vijf volwassen wolven en vier pups met elkaar aan het ravotten en spelen. Zo'n mooi gezicht.

We zagen het zwarte alfamannetje 890M, het grijze alfavrouwtje 870F, nog drie andere volwassen wolven en yearlings (ook een zwarte) en dan vier pups (met ook weer een zwarte). Die zwarte wolven zijn met een verrekijker ook te zien, we zitten op een afstand van ongeveer 1 mile (1,6 km), dat is best ver. Maar kijkend door een spotting scope kun je de wolven echt prima zien. Hieronder de shots van hoe dat met mijn camera eruit ziet, de laatste foto heb ik genomen met 1200 mm zoom en wat uitgesneden.

 

 rendezvous-site

 

 rendezvous-site

 
  shot 1: de rendezvous-site   shot 2: ingezoomd  

 wolven

shot 3: met superzoom vier wolven in beeld

 

Het Engelse stel komt uit Londen en zit ook in de Elkhorn Lodge in Cooke City. Morgen rijden ze naar Vancouver en vliegen terug, om het jaar komen ze hierheen. Morgenochtend zien we ze nog even, wij gaan nu ontbijten in de Roosevelt Lodge. Daarna doen we de korte hike van Yellowstone River Picnic Area, iets van 6,5 km en 100m stijgen/dalen. Leuk wandelingetje hoor, van boven mooi zicht op de Yellowstone rivier.

 hike Y'stone Picnic Area

 uitzicht op Yellowstone rivier

 

Het gaat vandaag warm worden, tegen de 30 graden, en dat op een hoogte van zo'n 2.4000m. Vanochtend was het strak blauw, het is nu ook windstil en de zon is bijzonder krachtig, we zitten vergelijkbaar met Nederland natuurlijk ook fors zuidelijk. In de rugzak voldoende drinken (ieder zo'n 2 ltr) en wat te knabbelen. We hebben geen lunch mee, we zijn vroeg op pad en voor de echte warmte weer terug.

 hike Y'stone Picnic Area

  we lopen over de kam langs de Yellowstone rivier

 

Onderweg praten we wat met een stel Amerikaanse hikers, ze zijn hier gister aangekomen. Leuk om wat ervaringen uit te wisselen. Het is nu tegen elf uur en de zon gaat echt branden, lekker om af en toe de schaduw op te zoeken. Het ruikt hier trouwens heerlijk, die bekende kruidige geur van de Rockies. Direct toen we een aantal dagen geleden het vliegtuig uitstapten, kwam het ons al tegemoet. Verslavend, zo lekker.

 hike Y'stone Picnic Area

  eindpunt van vandaag

 

Na ruim 3 km zijn we bij ons eindpunt. De bergwandeling gaat hier nog wel 25 km verder, daar zou ik best wel zin in hebben, maar dat gaat nu natuurlijk niet. Heb zelf best veel gelopen afgelopen maanden, echt honderden kmīs, maar met de knie van Annabelle verstandig om hier terug te gaan. Dus dat doen we dan ook.

Rest van de dag niet zo heel veel bijzonders gedaan. Stuk naar Mammoth gereden, maar de westkant trekt ons toch minder. Terug door Lamar heel veel bizons en pronghorns, dat kennen we nu wel. Vanavond ook rustig aan gedaan, al genoeg in de auto gezeten, morgen staan we weer vroeg op. Tijdens de lunch kwamen we Kathy tegen, ze hebben vanochtend heel vroeg de pups van Lamar Canyon Pack gezien, de vele uren wolf spotten heeft eindelijk wat opgeleverd. Echt fijn voor ze. Morgenochtend gaan we dat ook proberen, met daarna een vroege hike, het wordt hier weer warm.

      vorige pagina volgende pagina