homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

10 augustus 2014                           23˚C   

We staan om half zeven op, beetje opfrissen, vier laagjes kleding aan, koffie in de thermoskan, spullen pakken en op naar Slough Creek. We zijn er om half acht, te laat, zo blijkt. Balen zeg, we horen dat er een kwartiertje eerder vijf spelende wolven te zien waren. Nou ja, niks aan te doen. We zien ook Doug weer, ranger Bill (vertrekt vandaag naar huis), Kathy en Rick staan boven, en net als voorgaande dagen ook (volgens ons) de opvolger van Rick: dat is Jeremy, donkere knul, bloedfanatiek, weet alles en heeft arendsogen. Die ziet werkelijk alles met z'n scope, leuk om ernaast te staan. Na zo'n driekwartier gaan we ervandoor, helaas weinig meer te beleven. Nog even een foto van de kentekenplaat van parkranger Bill, zo bijzonder:

 kenteken Wolf 21

  kenteken WOLF 21M

 

We rijden een klein stukkie naar Roosevelt Lode voor een ontbijtje. Het eten in het park is echt minder dan in Cooke City, met yoghurt, cruesli, havermout en toast is het wel te doen. We besluiten op het gemak terug te rijden, vandaag geen gewandel, dat kan Annabelle niet aan. Eigenlijk net voordat Lamar Valley begint (een vrijwel boomloze vlakte), nog even een mooi plaatje van Lamar River:

 Lamar River

Lamar River

 

We komen in een aantaal opstoppingen vanwege overstekende bizons. Allemachtig, wat lopen er hier veel rond,dat was drie jaar terug in Lamar nog niet zo. Net voorbij Soda Butte zien we Kathy, Doug en Jeremy, fanatiek als ze zijn willen ze de roedel van Lamar Canyon Pack spotten, de zeven (of vijf) pups hebben ze nog niet goed in beeld gehad. Het alfamannetje is 925M, het alfavrouwtje 926F en ze is echt een stuk kleiner. Veel pups zullen dit jaar niet overleven, er is verder ook geen hulp van andere wolven (yearlings) om voor voldoende voedsel te zorgen. Ze hebben 100% zeker hun rendezvous-site ergens tussen de bossen boven Soda Butte, maar laten zich niet zien. Jeremy spot twee haviken in een boom. Met het blote oog niet te zien, met mijn superzoom kun je net onderscheiden in de boom. We gaan verder, vlak voor de uitgang zien we hoog op de kliffen drie berggeiten, altijd leuk.

 

 hawks

 

 mountain goats

 
  twee haviken   drie mountain goats  

 

Terug bij de cabin doen we even niks: koffie halen, wat lezen, in de zon zitten. Tegen twee uur halen we een ijsje in Silver Gate en gaan opnieuw het park in, kijken nog 's bij Soda Butte of de Canyon pack zich laat zien, nee dus.

Soda Butte ligt er wel mooi bij: dat is een vrijwel uitgewerkte, 100 jaar oude hete bron. Er komt alleen nog wel die typische rotte-eieren lucht uit, maar verder zit er weinig leven meer in.

 Soda Butte

  Soda Butte

 

Rond vier uur zijn we terug, relaxen, site bijwerken en eten. Dat halen we aan de overkant van de straat, bij Cafe Cooke. Om zeven uur opnieuw het park in, we zien al snel een coyote. Voor Soda Butte staat een aantal wolf watchers, de Lamar Canyon Pack laat zich nog steeds niet zien. Bij Slough Creek is niks te zien, ja, bizons en pronghorns, maar die zien we al niet meer. Terug naar Cooke toch verrassend nog een zwarte beer en even later een grizzly. Beide best ver weg, in de schemer, maar toch even een glimps...

 

 grizzly

 

 zwarte beer

  grizzly   zwarte beer

 

      vorige pagina volgende pagina