homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

31 augustus 2013                             26˚C  

Als we opstaan, schijnt de zon alweer volop. We ontbijten in het hoofdgebouw, pakken daarna onze spullen en gaan naar de kabelbaan, die is om de hoek. De kabelbaan is duurder dan in Aspen, ook beter: nieuwere cabins met beter zicht rondom en allemaal met WiFi, dat hebben we nog niet eerder meegemaakt. We zoeven omhoog.

 Vail

vanuit de kabelbaan zicht op Vail

 

Bovenop de berg installeren we ons in lekkere stoelen, goed insmeren, petten op en een boek erbij. In de zon is het nauwelijks te harden, zo warm. Gelukkig drijft af en toe een wolk voorbij, dat zorgt voor wat verkoeling. We nemen hier ook een lunch. Na een kleine twee uur komen er meer donkere wolken, de wind neemt toe en het wordt frisser. Wel mooie uitzichten over het Vail-dal.

 uitzicht Mid-Vail

zicht boven het Vail-dal

 

En ja, zowaar, we zien waarschijnlijk het laatste wildlife van onze vakantie: een hertje. Voorzichtig steekt ze een bergweide over, daarna weer tussen de bomen duikend. We hebben deze vakantie weer aardig wat beesten gezien, met als hoogtepunten natuurlijk de vele elanden (stuk of 27) en de bevers, die hadden we nog niet eerder gezien. Toch zijn ook bergschapen, herten, pikaīs, marmotten, een vos en een coyote altijd leuk.

 deer

een hertje

 

We zoeven naar beneden en zien weer twee hertjes, mama met kleintje. We gaan het dorp in. Het is vanwege Labor Day Weekend erg druk met allerlei festiviteiten, waaronder īOpen-Air Tasting,ī een proeverij bij verschillende tentjes door het hele centrum. Hier beneden schijnt nog de zon, maar ook hier komen nu de donkere luchten eraan. Mensen zijn allemaal zomers gekleed, het is heerlijk. We lopen een uurtje rond, dan barst het los: zware regenbuien. Iedereen zoekt onderdak, in winkels, onder luifels, onder de tenten. Het regent flink door hoor, in een mum van tijd zijn de straten allemaal leeg.

 

 Labor Day Weekend

 

 Labor Day Weekend

 
  zonnig, met donkere luchten op de achtergrond   de regen barst los  

 

Door de bui is het zeer fris geworden, we gaan terug naar ons appartement. Om kwart over vijf checken we in bij Icelandair voor onze terugvlucht morgenmiddag, precies 24 uur van tevoren. Voor de eerste, lange vlucht van acht uur zijn alle gangpadstoelen bezet, nou zeg, precies hetzelfde als heen. We laten de stoelen dan maar zoals ze zijn, aan het raam en het midden. De tweede vlucht van drie uurtjes Reykjavik - Amsterdam kunnen we wel omzetten, zo zit Annabelle met dīr knie aan het gangpad. De boarding passen sturen we naar onze iPhones, ook weer geregeld. Scheelt morgen weer in de rij staan, we hoeven dan alleen maar de koffers af te geven.

 īs Avonds heerlijk gegeten bij Russellīs en er tegenover halen we koffie. Dan terug naar ons appartement, website bijwerken en inpakken. Morgen willen we rond tien uur vertrekken. 

      vorige pagina volgende pagina