homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina  

 

1 september 2013                            23˚C  

Rond half acht zijn we wakker. We douchen, ontbijten, halen koffie, zetten de spullen in de auto en checken uit. Om tien uur verlaten we Vail, op weg naar Denver. De TomTom stellen we in op Park Meadows Center Drive, Lone Tree. Het is twee uur rijden. De eerste anderhalf uur nog door de bergen, daarna wordt het droger en vlakker. Denver ligt net in de prairies. Vlak voor Denver verlaten we de I-70 en nemen we de 25, die gaat wat zuidelijker. Om twaalf uur rijden we de parkeerplaats op van Earls Denver Park Meadows, hier gaan we aan de lunch. Smullen hoor. We hebben nu alle vestigingen van Earls in Amerika gehad, alle vier, hahaha: 3x in Denver en 1x in Seattle. In Canada zijn we nog wel even zoet, daar hebben we 12 van de 48 vestigingen gehad. Maar die gaan we niet allemaal bezoeken hoor, we komen gewoon niet overal.

 Earls Denver Park Meadows

Earls Denver Park Meadows

 

Rond kwart voor n stappen we op, het is dan nog een half uurtje rijden naar het vliegveld. We rijden langs de oostkant van de stad naar het noorden, staat natuurlijk allemaal prima aangegeven plus de TomTom staat aan. Vanuit de verte zie je al het mooie, witte dak van het vliegveld:

 vliegveld Denver

Denver International Airport

 

We volgen de borden van Rental Cars en leveren de auto in bij Alamo, gaat hier allemaal snel en vlot. Veel plezier gehad van onze Jeep, prima wagen. De shuttle staat al klaar om ons naar Terminal West te brengen, de aankomst- en vertrekhal voor o.a. Icelandair. We leveren de koffers in, we zijn gister al ingechekt. US Customs gaat ook vlot, Annabelle heeft alleen haar zakmesje in dr rugzak laten zitten, die komt niet door de scanner en zijn we kwijt. We hebben nog tweenhalf uur voor het boarden. Ik werk de website wat bij, we lezen wat en we kopen voor de terugvlucht nog wat eten en drinken.

 vliegveld Denver

Rental Cars

 

De terugvluchten gaan in zeven plus tweenhalf uur. Das lekker, ruim een uur korter dan de heenreis vanwege windje mee. Op zich hadden we prima vluchten; bij de lange vlucht zaten we alleen niet zo lekker, onze schermpjes waren kapot (plus een aantal rijen voor en achter ons) en omdat we net voor de nooduitgang zaten, gingen de stoelen niet naar achteren. Veel rusten, lezen en muziek luisteren. De overstap op IJsland is lekker kort. We nemen op het kleine vliegveld een licht ontbijt en kunnen direct boarden voor de volgende vlucht. Alleen moeten we een half uur extra wachten op overstappende passagiers vanuit Seattle. Wel zo netjes dat Icelandair dat doet. We komen dan ook een half uur later aan op Schiphol dan gepland. Druk hier zeg, op onze koffers moeten we even wachten. We nemen vervolgens de shuttle naar P3, pakken de auto en zijn rond half vier thuis. Altijd fijn.

We hebben een heerlijke vakantie gehad. Wat is Colorado prachtig, we gaan zeker nog s terug voor een bergwandelvakantie. We zullen ons dan met name richten op Rocky Mountain NP, niet bij Estes Park maar de andere kant bij Grand Lake (veel elanden en goede wandelmogelijkheden). En zeker ook weer een fors aantal dagen in Aspen, heerlijke plaats in een schitterende omgeving. En verder wat overnachtingen rond Nederland (erg leuk) en twee overnachtingen in Denver of zo, om bij aanvang goed te acclimatiseren.

Tot slot wil ik al onze lezers bedanken voor het meelezen en de vele berichtjes in het gastenboek. Altijd leuk. Ik maak het live-verslag met veel plezier en haal veel energie uit jullie reacties. Dank en tot volgend jaar.

      vorige pagina