homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

30 augustus 2013                             25˚C overwegend bewolkt  

Rond half negen wakker, goed geslapen. Douchen, aankleden en zie vanaf het balkon dat het wat bewolkt is. Ik bel naar mn zus, die is vandaag ook weer een dagje ouder geworden, gefeliciteerd! Het is in Nederland vijf uur s middags en wij gaan hier aan het ontbijt.

We gaan vanochtend s kijken bij Beaver Creek, een ski-resort waar je ook kunt genieten van mooie natuur, dat is ons deze vakantie getipt. Kan dat dan? Wij geloven daar nooit zo in. Tuurlijk, in de winter is het prachtig om te skin, maar het combineert vaak niet mooi met zomervakanties vanwege kabelbanen, hellingen met omgehakte bomen, grote drukte vanwege allerlei werkzaamheden en daarmee afwezigheid van wildlife. En inderdaad, hier is nu weinig te doen. Zelfs bergwandelen zou lastig zijn. Snel weg hier.

Een aantal miles verderop ligt Minturn, daar reden we gister doorheen, een klein plaatsje dat er wel aardig uitzag. We lopen eerst naar de muziekwinkel. Hier zijn we gister ook binnengestapt, gevraagd of ze een CD hebben van John Denver. Helaas waren ze allemaal uitverkocht. Vandaag zou UPS met een nieuwe levering van CDs komen. De aardige mevrouw vertelt dat UPS binnen het uur komt. We gaan bij Sticky Fingers Caf aan de koffie met wat lekkers en lopen een rondje. Terug in de winkel ligt de CD voor me gereed: John Denvers Greatest Hits. Dit is natuurlijk verplichte muziek voor als je in Colorado, en met name Aspen en Denver, verblijft. Lekker voor in de auto en ons luxe appartement.

 Minturn

Minturn: CD gekocht van John Denver

 

Nog meer verplichte kost voor als je naar Colorado gaat (tip van Johan en Ellen): lees of zie de serie Centennial weer s. Het is eind jaren 70 uitgezonden, met 12 afleveringen van elk anderhalf uur. We zaten met zn miljoenen voor de buis. Het fictieve stadje Centennial staat centraal ter illustratie van de geschiedenis van Colorado:

  • de verschillende indianenstammen die hier leefden, zoals de Arapaho, Pawnee en Cheyenne, met oa in de serie Clay Basket en Lame Beaver
  • de komst van de eerste blanken, trappers als Pasquinel en Alexander McKeag
  • degenen die de trek naar het westen aandurfden, zoals Levi Zendt en Elly Zahm
  • hoe het land werd bevolkt door (vee)boeren als Brumbaugh, RJ Poteet, Oliver Seccombe en John Skimmerhorn
  • en hoe stadjes en steden als Denver zich ontwikkelden met oa Maxwell Mercy, Lisa Bockweiss en Mervin en Maude Wendell

De serie hadden we een aantal jaar terug weer s bekeken. In de weken voorafgaand aan onze vakantie heb ik het boek gelezen, erg leuk, een soort van infotainment.

 

 

 

s Middags doen we niet veel meer dan bij het zwembad zitten. Beetje lezen, de zon zit achter wat sluierbewolking en we hebben een lekker verwarmd zwembad. Goed te doen. Vail is gelukkig leuker dan Beaver Creek, toch is dit ook voornamelijk een wintersportplaats. Gister was het erg rustig (lekker hoor), vanmiddag komen de bezoekers vanwege het feestelijke Labor Day Weekend. Dit is ter ere van de arbeiders en is nu meer en meer het symbolisch einde van het zomerseizoen, met bbqs en allerlei feestelijkheden.

 Christiana Lodge

relaxen bij het zwembad

 

We gaan bijtijds eten, rond half zes, we hebben trek. Genoeg keuze. En ook middenin het dorp, net zoals in Aspen, een monument voor de ski troopers van de 10th Mountain Division. Vail stroomt inderdaad vol, met waarschijnlijk het grootste deel van de bezoekers vanuit Denver en omgeving, dat op zon twee uurtjes rijden ligt. Tentjes worden opgezet, overal is men bezig met de voorbereidingen voor het weekend. Leuk, kunnen we dat ook s meemaken. En dag dan, alleen zaterdag, zondag rijden we terug naar Denver.

 ski trooper

Ski Trooper Monument

      vorige pagina volgende pagina