homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

29 augustus 2013                             28˚C  

Vandaag een reisdag. Nou ja,viel wel mee. Denk zon 170 km waarmee we incl. stops zon 3 uur zoet waren. Eerst nog ontbijt in Aspen bij onze favoriet: yoghurt met muesli, vers fruit, een sapje en koffie. Dit is allemaal zo lekker en relaxt in het zonnetje, heerlijk. Dan terug naar de lodge, spullen pakken, uitchecken en op pad. Aspen vonden we geweldig.

 Peachs

Peachs in Aspen

 

Het eerste stuk onderweg om ons heen overal aspen, de ratelpopulieren die je ziet tussen 2.400 m - 3.000 m hoogte en met meer neerslag dan in lagere delen van de bergen. Gister ook al wat over verteld, het is een prachtige boom. Zeker als ze mooi recht naast elkaar staan.

 aspen

aspen

 

We gaan de pas over die we gister ook reden. Het wordt steeds droger, de aspen maken plaats voor ponderosa pine, deze dennensoort houdt van lager gelegen gebied en drogere omstandigheden. De boom ruikt heerlijk, dus lekker de ramen open. We rijden vervolgens langs Twin Lakes, hier is het echt warm, in de meertjes staat nauwelijks water. We stoppen bij Leadville, geclaimd als de hoogste stad van Amerika, op 10.152 ft (= 3.094 m). Het heeft een rijk verleden, maar is dat nu niet meer. We zien zeker drie grote trailerkampen rondom het stadje, denk zware leefomstandigheden. De omgeving kan ons niet bekoren, te droog. We lopen een rondje, drinken en eten wat en stappen o.a. binnen bij de Antique Mall. Kijk, dat is nu een aanrader, geweldig zaakje om rond te neuzen. We kopen een cowboylaarsje voor in de kerstboom, hahaha.

 Leadville

Leadville

 

Dan komt al snel de Interstate 70 weer in zicht, we draaien hier naar het oosten, richting Denver. Om twee uur zijn we in Vail. Check in-tijd bij Christiania is vanaf vier uur, toch maar proberen. Ze kijkt in de computer, we staan niet aangekondigd. Vreemd. Ik laat zien dat we via Booking hebben gereserveerd, dat klopt allemaal. Ze vertelt dat het waarschijnlijk komt vanwege mijn boeking tijdens het drukke skiseizoen. De lodge zit echter vol, vertelt ze, we krijgen een upgrade naar een luxe appartement, het zit een gebouw verder. Prima. En het is hier ook groot voor een tweepersoons appartement: een mega keuken, prima slaapkamer, twee toiletten, drie douches (!), een jacuzzi en een groot balkon. Hier gaan we ons wel vermaken.

Vail is ook ontstaan uit voormalige ski-troopers van de 10th Mountain Division uit de Tweede Wereldoorlog. Alleen later dan Aspen, pas in de jaren 60. We zitten midden in Vail Village, het leukste deel van deze lang gerekte stad. Hier draait het alleen maar om skin, het zomerseizoen is rustiger met wandelaars, fietsers, tennissers en golfers. Het lijkt wel wat op Whistler (ook zo leuk) en is nagebouwd naar Europese ski-resorts. We lopen een rondje.

 

 Vail

 

 Vail

 
  bruggetje in Vail   winkelstraat in Vail  

 

s Avonds eten we bij een Zwitsers chalet: kaasfondue. Daar hadden we zin in, erg lekker. Komende twee dagen gaan we de buurt in en rond Vail verkennen. Staat niet veel op het programma hoor: we zagen een klein museum, Beaver Creek, een ritje met de kabelbaan, relaxen bij het zwembad, dat soort dingen.

      vorige pagina volgende pagina