homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

26 augustus 2013                             23˚C  

Heerlijk, weer in n ruk acht uur geslapen. Het is nog voor achten, het zonnetje schijnt en we gaan kijken bij Maroon Bells, Maar het valt wat tegen, de bergen zitten in de wolken, het is niet mooier dan gister. Wel zien we sporen van bevers, gister zijn we niet zover gelopen en verderop in Maroon Lake is een grote beverburcht. Denk leuk om vanavond te zien of we opnieuw bevers kunnen spotten.

 beverburcht

beverburcht

 

Terug in het dorp aan het ontbijt. Een modieuze tent, Peachs, met erg lekker eten en koffie. Het is hier zien en gezien worden. Redelijk veel vrouwen zijn naar de cosmetisch chirurg geweest (meer dan n op de drie), hun gezichten zien er niet meer uit, opgezwollen. We besluiten naar Snowmass Village te gaan, een ski-dorp hier verderop. Met onze skiliftpas kunnen we ook daar omhoog. We zijn er snel, het is een dorp om de hoek, maar totaal anders dan Aspen: alleen beton en appartementen, erg lelijk. We zetten de auto in een parkeergarage en zoeven omhoog. Eerst met een gondel, vervolgens met de stoeltjeslift, altijd leuk. We komen tot 3.500 m met mooi zicht op de omgeving. Ook de Maroon Bells, maar die zitten nog steeds in de bewolking. We praten bovenop de berg even met een biker, die mogen hun fiets meenemen en dan storten ze zich naar beneden. Hij vertelt dat ie Maroon Mountain gaat beklimmen, poeh, is ie twee dagen mee bezig. Ik moet er niet aan denken, we wensen hem veel plezier en succes. 

 West Willow Basin

West Willow Basin, hoogste piek 3.982 m

 

Beneden in het dorp nemen we een warme hap, we willen vanavond bevers spotten en dan is nu eten wel zo handig. Maar helaas, het eten bij Base Camp is niet zo best. Terug in Aspen bekijken we weer s wat galeries en outdoorzaken. Van beide zijn er genoeg. De kunst valt wat buiten budget, is wel heel erg mooi. Zo met de zon en een lekker temperatuurtje is het hier genieten, wat een leuke plaats.

 Aspen

Aspen

 

Zo tegen zes uur zijn we weer bij Maroon Lake. We zien onderweg twee hertjes. Alhoewel de pieken zelf donker zijn, is het toch weer een mooi plaatje:

 Maroon Lake

Maroon Lake en Maroon Bells

 

Het is hier best druk, de bevers komen pas als het rustiger is. We lopen naar de burcht en een stukje verder, hier staan wat vissers. Dan komen we de biker van Snowmass Mountain opnieuw tegen. Hij vertelt dat ie hier gister ook bevers heeft gezien, na zevenen. We lopen wat rond, wachten, ik neem nog een foto van de burcht. Dan zie we opeens een bever op ons af komen zwemmen, geweldig. De bever komt steeds dichterbij, zwemt weer even weg, komt dichterbij, ze bekijkt goed wat we doen. Dan gaat ze vlakbij ons in het water eten, we horen dr smakken. In de verte komt een tweede bever. Nou zeg, wat een kleintje, ze zwemt rond dr moeder en krijgt wat van mama te eten. Geweldig zeg, gebeurt allemaal vlak voor ons. genieten hoor. Tegen half acht zwemmen ze er vandoor, de zon is nu ook echt onder en het wordt te donker. We vertrekken, mooi hier.

 

 bever

 

 bevers

 
  mama bever   mama met kleintje  

 

Terug in Aspen halen we een kleine pizza en peuzelen het op de kamer op. Vanavond kijken we wat tv en natuurlijk de website bijwerken. Morgenochtend, bij droog weer, ga ik een bergwandeling doen. Bijtijds op, zet wel even de wekker.

      vorige pagina volgende pagina