homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

25 augustus 2013                            19˚C overwegend bewolkt

Nadeel van deze lodge in het centrum is het drukke autoverkeer. Voor we slapen dus maar de oordopjes in, gelukkig heerlijk geslapen. We zijn vroeg wakker voor ons doen en ontbijten bij Main Street Bakery & Caf, dat is top. We gaan vandaag maar s de berg op met de gondola. Een weekpas kost $ 33, dan mogen we zo vaak we willen omhoog. Dat is handig. En vanuit de lodge krijgen we $ 5 korting, weer meegenomen. Om half elf zoeven we naar de top van Aspen Mountain, we stijgen 1.000 m naar zon 3.400 m.

 kabelbaan Aspen

naar Aspen Mountain

 

Het is goed bewolkt. Bovenop de berg is een restaurant, wandelpaden, uitzichten, een trouwlocatie en een mooie plek voor concerten. Om elf uur start hier een bluegrass band met het zondagse concert: stoelen staan klaar, we pakken de boeken erbij en we zitten prima. Beetje muziek luisteren, wat lezen en mensen kijken.

 bluegrass concert

zondags concert bovenop Aspen Mountain

 

Er zijn in Aspen opvallend weinig dikke mensen, misschien een handvol. De overgrote meerderheid ziet er fit en gezond uit. Er komen er ook veel de berg zelf klimmend op, al dan niet met hun hond, dat is toch 3 uur inspannend stijgen. Poeh.

 from Aspen Mountain

The Elk Mountains

 

Zo tegen half twee zoeven we weer naar beneden, bovenop begint het frisser te worden. Beneden in het dorp nemen we een lichte lunch en leggen we de spullen op de kamer. We gaan daarna naar het Rio Grande Park, hier wordt eer betoond aan n van de beroemdste inwoners van Aspen: John Denver.

 

 John Denver Sanctuary

 

 John Denver Sanctuary

 
  John Denver Sanctuary   teksten op rotsen  

 

Geboren 31 december 1943 als Henry John Deutschendorf. Countryzanger, songwriter en musicus. Hij overleed op 12 oktober 1997 toen het vliegtuig dat hij bestuurde, en kort daarvoor had gekocht, neerstortte. Hij had talloze hits, die we allemaal kennen:

Dit laatste nummer heeft dat prachtige eerbetoon aan Aspen:

But it's a long way from this place to Denver
It's a long time to hang in the sky
It's a long way home to Starwood in Aspen
A sweet Rocky Mountain paradise
Oh, my sweet Rocky Mountain paradise

 

Dan is het vijf uur, we mogen met eigen vervoer naar de Maroon Bells. Het is een kwartiertje rijden, we betalen $ 10 entree, dit valt onder een Recreation Area. Het is werkelijk ongelofelijk mooi: Maroon Lake met daarachter de Maroon Bells, de meest gefotografeerde toppen van de Rocky Mountains. Met ons entreebewijs mogen we komende vier dagen dit gebied bezoeken, we komen zeker terug. Voor negen uur s ochtends en na vijf uur s middags met eigen vervoer, overdag kan dat alleen met een shuttle bus. Ik ga hier komende dagen ook nog wel een wandelingetje doen, zo mooi.

 Maroon Lake & Maroon Bells

Maroon Lake en Maroon Bells

 

Tijd om te eten, we lopen door Main Street en zien links van ons, op Galena Plaza, een voorstelling van Shakespeare in the park: Romeo & Juliet. Het kan niet op met de voorstellingen, we gaan er even bij zitten en dan naar een Mexicaans restaurant. Heerlijk eten. De espressobars zijn inmiddels dicht, we drinken op de kamer koffie en ik werk de site bij. Was een mooie dag. 

      vorige pagina volgende pagina