homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

23 augustus 2013                             25˚C  

We gaan eerst naar `the gym:´ Annabelle fietst tien minuten om d´r knie aan te sterken en ik doe een klein uur cardio en kracht. Het boek dat ik lees, `Younger Next Year´ gaat ook over bewegen. Veel bewegen maakt je fit, alert, energiek, gezond en optimistisch. Het is de meest recente wetenschappelijke kennis en komt van de Harvard Food Pyramid. Daarnaast natuurlijk ook gezond eten, maar veel bewegen is het belangrijkste, zeker als je ouder wordt. Erg interessant en aanstekelijk om te lezen. Nou, ik zweet me rot tijdens de oefeningen, je kunt goed merken dat we hier op 2.600 m hoogte zitten.

Het heeft vannacht behoorlijk geregend. Als we rond acht uur wakker zijn, hangt er lage bewolking en is het koud. Al snel breekt de zon door. We gaan naar de wasserette, ontbijten in het Fat Cat Café en daarna koffie bij The Hub Coffee and Cones, echte aanraders. De was ophalen en op de kamer leggen en dan een rondje door het dorp. Ook hier een mooie galerie met o.a. werk van Erik Stensland, die doet het goed. Grand Lake is een echt western plaatsje, met ´boardwalks´ langs de hoofdstraat.

 Grand Lake

downtown Grand Lake

 

Erachter ligt het meer, met een parkje, een strand en wat dingen eromheen die bij een meertje horen: ijsjes en milkshakes (hhmm), waterfietsen, rondvaartboten, kanoën, etc. We vermaken ons hier wel een aantal uurtjes.

 Grand Lake

Grand Lake

 

We besluiten om even een toertje langs de meren te rijden: Grand Lake, Shadow Mountain Lake en Lake Granby. Langs de weg veel borden die waarschuwen voor herten en elanden, we zien niks. In de verte boven de bergen begint het al zwaar te betrekken, dat zijn we inmiddels wel gewend. Leuk tochtje tot aan Granby, de gelijknamige plaats stelt echt niks voor. Gauw terug. Boven de bergen achter Lake Granby trekt het nu helemaal dicht en je ziet het regenen. Prachtig.  

 donkere luchten

donkere luchten boven Indian Peaks

 

Tegen zes uur gaan we eten bij de Grand Lake Lodge, erg lekker. Ga toch weer twijfelen over die oude cabins, we zitten nu wel eg ruim. Nou, we zien het wel over een aantal jaar. Vanaf het dek heb je een fantastisch zicht op Grand Lake. Ja, deze lodge gaan we onthouden. Daarna terug naar onze lodge, in de lounge is opnieuw een optreden. We zitten er een uurtje bij, prima sfeer.

 Band Acme

Acme Tribute Band

 

Morgen rijden we naar Aspen, hebben we ook weer zin in. Het rijden op zich niet, wel reuze benieuwd naar Aspen. Vanavond nog even de spullen pakken en dan morgen weer verder.

      vorige pagina volgende pagina