homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

22 augustus 2013                            23˚C

We vinden Grand Lake (en de westkant) leuker dan Estes Park (en de oostkant): minder druk, leuker plaatsje, beter eten, mooiere natuur. Als je alleen door Grand Lake rijdt, zie je dat niet. Je ervaart het als je hier ook echt verblijft. Estes Park is veel winkels met prullaria en middelmatige eettenten. Natuurlijk ook positieve kanten aan Estes Park: de galerie van Erik Stensland, onze koffietent, de bevers en de lodge als uitvalsbasis voor wandelingen. Toch, volgende keer als we weer naar Rocky Mountain NP gaan, doen we een langer verblijf in Grand Lake. Je kunt in het dal en de bergen fantastisch wandelen. We doen dan wel een andere lodge, gaan dan zitten in de Grand Lake Lodge, ziet er geweldig uit. Weer zon mooie, historische lodge van begin vorige eeuw.

 Grand Lake

Grand Lake

 

Vandaag weer een druk programma: eten, rondje door het park, wat lezen en moose en elks spotten. We nemen eerst een kijkje in de Grand Lake Lodge en het Kawuneeche Visitor Center. Beide erg leuk. We gaan het park in, vandaag mogen we voor het laatst met de betaalde entree van vorige week. Morgen kunnen we op zich ook wel, met dan opnieuw betalen, maar we hebben na vandaag voldoende van het park genoten. Morgen weer s wat anders. We rijden nog geen tien minuten, het is zo rond n uur, of we spotten de eerste elanden, een mannetje en een vrouwtje. Mooi zeg, ook lekker dichtbij.

 

 moose

 

 moose

 
  moose bull   moose cow  

 

We kijken ruim een half uur naar de elanden, geweldig. Dan een stukje verder, bij Beaver Ponds Picnic Area zitten we wat in het zonnetje te lezen. We raken aan de praat met een stel uit Wisconsin. Die zijn hier een weekje met vakantie en ook hun enige vakantie. Poeh, dan hebben wij het maar goed. Hij ziet met zn spotting scope verderop een moose. Mooi, nummer drie van vandaag. Er komen donkere luchten aan en we krijgen eerst wat spetters. Als we verder rijden gaat het echt regenen, dat hebben we aan de oostkant nog niet zo gehad.

 Beaver Ponds, RMNP

Beaver Ponds

 

We gaan terug naar de lodge, beetje opfrissen, alvast wat fotos opladen en dan vroeg eten. We krijgen meer regen en een klap onweer. Om half zeven rijden we voor de laatste keer het park in. We zien eerst hele kuddes elks en verderop totaal nog vijf elanden. Redelijk ver weg, geen bijzondere fotos. Wel nog hele mooie luchten op de foto, zo bij de ondergaande zon.

 ondergaande zon

mooie luchten

 

Terug in de lodge speelt een country-bandje, we zien het laatste deel van hun optreden. Daarna een de slag met de website en lekker slapen.

 J.D. Nash Band

 J.D. Nash Band, Grand Lake Country Boys!

      vorige pagina volgende pagina