homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

21 augustus 2013                             25˚C  

Nou, nou, dit was pas een moose-dag: 12 elanden! De westkant van het park staat bekend om z´n vele elanden, dat klopt dus wel. We zagen ze allemaal na het avondeten, op onze avondsafari. En alle 12 op de foto, dichtbij en veraf, ongelofelijk. Onderaan de pagina een dwarsdoorsnede. Afijn, we begonnen vanochtend met ontbijt en lekkere koffie bij onze favoriet. Om tien uur is het in de zon al niet meer te doen, we zoeken in de tuin een schaduwplekje op.

 Coffee on the Rocks

Coffee on the Rocks, Estes Park

 

Dan terug naar de lodge, spullen pakken, uitchecken en gedag zeggen tegen de eigenaar. We gaan eerst naar Beaver Meadows Visitor Center, daar zijn we nog niet geweest. Mooi nieuw gebouw, beneden draaien ze een film over het Rocky Mountain NP (klein half uurtje). Zo tegen half twaalf rijden we het park in, het is dan al goed bewolkt. Nu rijden we wel in één ruk naar het Alpine Visitor Center, we nemen hier weer een bekertje yoghurt. Dan zoals gister de weg dalend richting Grand Lake. We lopen naar Irene Lake, dat ligt er mooi rustig bij. Op de Farview Curve spreken we een park ranger, een oudere vrijwilliger (daar zijn er veel van). Hij vertelt dat dit westelijke deel "the right site of the park" is. Hij vindt het heerlijk dat hier maar 20% van de bezoekers van het oostelijk deel komt, dus lekker rustig, geen shuttles, lege parkeerplaatsen en veel elanden. Aardige man, we gaan verder en rijden het dal in. Mooie plaatjes, met overdag niet veel kans op elanden.

 Kawuneeche Valley

Kawuneeche Valley: moose-land

 

Zo tegen half vier rijden we Grand Lake in, een klein western plaatsje. Ziet er leuk uit. We checken in bij Gateway Inn, de lodge oogt nieuw. Mooie grote, lichte kamers, we hebben boven de bomen een beetje zicht op het meer. Wel trage WiFi, krijg de foto's niet geüpload, kijken of het vanavond lukt (ja dus). We eten bij één van de drukste en leukste tentjes van Grand Lake, Sagebrush BBQ & Grill. Ze hebben zelfs appelmoes, haha. Eten smaakt best.

Na het eten gaan we wild spotten, we willen elanden zien. Direct voorbij de ingang zien we elks (wapiti-herten), eerst een stuk of tien, daarna 20 en verderop weer een kudde. Dan onze eerste eland, ze steekt behoedzaam de weg over. Iets verderop zien we een mama-eland met een kleintje, erg leuk. Tot aan Colorado River Trailhead zien we nog drie vrouwtjes. Hier draaien we en opnieuw twee vrouwtjes die we nog niet eerder hebben gezien. Het is dan kwart voor acht, het begint donker te worden, we zien dan opeens vier mannetjes en een vrouwtje. Ver weg hoor, maar kan toch redelijk inzoomen. Totaal 12 elanden gezien. Prachtig hoor. Hieronder eerst een drietal elks, dan wat foto´s van elanden.

 elks

hierboven drie elks, en hieronder negen van de twaalf elanden die we vandaag zagen

 

 moose

 

 moose

 
         
   moose    5 moose  
      vorige pagina volgende pagina