homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

20 augustus 2013                             28˚C  

Ja! Na nog s goed nagedacht te hebben over de fotos en de beste plek waar ze thuis kunnen hangen, hebben we er vanmiddag twee gekocht. Konden niet kiezen en ze zijn zo mooi, daarom maar alle twee. Zal zon vijf weken duren voor ze thuis zijn afgeleverd, de verzendkosten delen we met de galerie, goede deal. We kozen voor "Moraine Morning" en "Forest in the Clouds."  Zoals ik gister al noemde, de fotos zijn verwerkt op een harde achtergrond en met een doorzichtig laagje UV~beschermend laminaat, erg mooi.

 Images of RMNP

onze favoriete galerie

 

Iets voor elf uur rijden we het park in. De bedoeling was om in n ruk naar het Alpine Visitor Center te rijden, maar dat is niet gelukt. Bij de Rock Cut zagen we weer de bergschapen van gister, die zijn niet veel opgeschoten zeg. Het zijn krachtige beesten die dat ook graag tonen, we kijken er met veel plezier naar. We wandelen nu ook helemaal naar boven, het asfaltpad over de toendra. Het lukt Annabelle aardig met dr knie, rest van de dag rustig aan. Hier zien we ook gele Indian paintbrush, met die kleur zagen we ze nog niet eerder. Het groeiseizoen is hier zon 8 - 12 weken, de paintbrush moet nog echt goed doorkomen.

 

 bighorn sheep

 

 Indian paintbrush

 
  bighorn sheep   gele Indian paintbrush  

 

Na een kleine hap in het Caf gaan we verder, hier zijn we nog niet eerder geweest. We hebben dan het hoogste punt al gehad en zakken nu af naar de Kawuneeche Vallei. We rijden langs de Continental Divide en Poudre Lake. Ook dit deel van de weg is erg mooi, we komen in elandgebied, de Beaver Ponds: vlak dal, stromende watertjes en veel begroeiing. En inderdaad, nog geen vijf minuten later spotten we een eland. Dit vrouwtje staat lekker op dr gemakje te grazen van onderwaterplanten. We kunnen haar even goed bewonderen. 

 moose

een eland

 

Het is vandaag wat drukkender dan gister. Meer bewolking en wat benauwder. Toch houden we het droog op een enkele drup na. Dieper in het dal zien we elks, een enorme kudde van meer dan 30 beesten. Zo tegen half drie gaan we terug naar Estes Park, we komen hier morgen ook. Op de parkeerplaats van Bowen/Baker Trailhead draaien we om en loop ik nog even naar het schitterende zicht op het dal (ook elandgebied).

 Bowen-Baker trailhead

zicht bij Bowen-Baker Trailhead

 

Terug op onze kamer rusten we wat (vakantie is best inspannend) en gaan daarna naar de galerie van Erik Stensland. Na de koop eten we vis bij een restaurant vlak in de buurt (echt niet bijzonder), lopen een klein rondje door het dorp en nemen een koffie. De bevers laten we met rust. Terug bij de lodge werk ik de website bij en pakken we de koffers. Morgen gaan we Grand Lake, 50 miles verderop aan de zuidwest kant van Rocky Mountain NP. Hier in Estes Park was prima, leuke lodge, aardige eigenaren en een goede uitvalsbasis voor de oostkant van het park. Nu zin in de westkant.

      vorige pagina volgende pagina