homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

19 augustus 2013                             27˚C  

En weer een heerlijke dag. Hebben we drie dagen terug een eerste verkenning van Rocky Mountain NP gedaan, eergister zagen we het lage gedeelte, gister dan alleen een wandeling en vandaag met name het hoge deel tot aan het Alpine Visitor Center. Morgen doen we het (hoge) deel na het Alpine Visitor Center. In een langzaam tempo crossen wij zo door het park, daar houden wij van.

Vanochtend rijden we tegen elf uur het park in. Zoals gebruikelijk is het ´s ochtends strak blauw, het blijft de hele dag goed zonnig, verderop zien we wel wat meer bewolking. Het is nu maandag, de scholen zijn hier weer begonnen en de weekendbezoekers zijn vertrokken, het is rustiger. We nemen de Trail Ridge Road en stoppen bij het uitzicht hieronder, bij Many Parks Curve. Wel een beetje met tegenlicht, maar de hoogste berg van het park is goed te zien in het zonnetje: rechts in de verte torent ie boven het landschap uit, Longs Peak (4.345 m). De twee lichtgroene velden in het midden zijn bergweiden, Beaver Meadows en daarachter Moraine Park.

 Many Parks Curve

uitzicht vanaf Many Parks Curve

 

We stoppen bij Rainbow Curve (ook mooi uitzicht) en Forest Canyon. Hier loopt een asfaltpad naar een uitzichtpunt, Annabelle loopt er zonder krukken naartoe (het gaat steeds beter). Bij de volgende stop, Rock Cut, is het altijd wat drukker. Hier zie je veel pika´s en kun je omhoog wandelen vanaf de Tundra Communities Trailhead. We horen dat er verderop bergschapen te zien zijn, die willen we graag zien. Het zijn er elf, de ene groep rustig grazend en de andere vermaakt zich op de rotsen. Prachtig.

 

 bighorn sheep

 

bighorn sheep 

 
  bighorn sheep  

 

Even verderop is het hoogste punt van de weg, 3.713 m. Hoog zeg. Het toendralandschap om ons heen is uniek voor Amerika en zie je meer in Noorwegen en Canada. Het blijft gelukkig mooi weer, zonnetje en 18 graden hierboven. We komen aan bij het Alpine Visitor Center, eten hier wat en kijken uitgebreid rond. In het Café hangen foto´s van Erik Stensland, heel erg mooi. In Estes Park heeft hij een galerie, daar gaan we vanmiddag zeker kijken. We gaan terug naar beneden. Net waar we moeten stoppen vanwege wegwerkzaamheden, hebben we een schitterend zicht op de slingerende weg door de toendra met op de achtergrond Longs Peak. Nou ben ik sowieso groot voorstander van onderhoud en wegwerkzaaamheden (denk vanwege m'n werk), maar dit komt wel erg goed uit voor een mooie foto, normaal kun je hier niet stoppen.

 Trail Ridge Road

Trail Ridge Road

 

We dalen en dalen. Bij Estes Park is het eerst tijd voor koffie. Je kunt bij Coffee on the Rocks zo lekker zitten in de tuin aan het water; we kopen er ook een mok. Dan gaan we naar de galerie van Erik Stensland, Images of RMNP. We zien twee hele mooie foto's, prachtig gedrukt op een harde achtergrond met een laagje UV-beschermend plastic. Levertijd in de US is drie weken, naar Europa langer plus dan nog het verzenden. We gaan er vanavond 's hard over nadenken. Vervolgens de tweede galerie, dat zijn schilderijen van de Rocky Mountains, ze hangen in de Cultural Arts Council. Best mooi, maar de foto's zijn toch echt mooier.

We rijden naar de lodge, opfrissen, foto's inladen en eten bij Nepal's. Beetje chaos in de keuken (iets te druk voor ze), de curries zijn prima. Dan is het tijd voor onze bevervrienden, zeven uur. We zien er twee, ze houden ons goed in de gaten. De mevrouw van gister vertelde dat ze keihard werken. Het bedrijf dat ernaast zit, was wat benauwd voor de hoge waterstand. Ze hebben één of twee dammen weggehaald, maar binnen drie dagen lagen ze er weer. Geweldig. We volgen ze tot het te donker wordt, rond kwart voor acht, daarna terug naar onze kamer.

 

 beaver

 

 beaver

 
  deze bever houdt ons in de gaten   bever hard aan het werk  
         
      vorige pagina volgende pagina