homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

17 augustus 2013                             26˚C  

De ochtend is al voorbij voordat we überhaupt wat doen. Wat kun je druk zijn met uitslapen (negen uur), ontbijten (lekker in de tuin), spullen pakken (voor de middag en avond) en tanken (in Estes Park). Pas na twaalven rijden we Rocky Mountain NP weer in, richting Bear Lake. Ook op deze drukke dag, het is zaterdag en heerlijk weer, lijkt ons dat geweldig mooi.

 Four Seasons Inn, Estes Park

ontbijt in de tuin van onze lodge

 

We hebben gister 20 dollar entreegeld betaald en mogen hiervoor een week het park in en uit, ideaal. Bij de ingang laten we onze bon zien en we mogen door. We nemen de Bear Lake Road tot aan Park & Ride en parkeren hier onze auto. Elke drie minuten of zo rijden hier shuttles om je af te zetten bij startpunten van wandelingen en bij Bear Lake. Erg handig, dat betekent geen overvolle wegen, files en gedoe bij de parkeerplaats van Bear Lake. Het is een ritje van 15 minuten.

 

 shuttle bus Rocky Mountain NP

 

 shuttle bus

 
  we nemen de shuttle bus naar Bear Lake  

 

En inderdaad, Bear Lake is geweldig mooi. Dit is ook het startpunt van talloze bergwandelingen, misschien dat ik dat morgen īs doe, ik mag van Annabelle deze vakantie twee wandelingen in mīn eentje doen. denk hier en eentje in Aspen. We gaan het aan de rand van het meertje īs goed van nemen, hebben boeken, eten en drinken bij ons en nestelen ons op een bankje. Heerlijk zo, lekker temperatuurtje en een beetje wind op zoīn 2.900 m hoogte. Na twee uurtjes gaan we terug, we raken aan de praat met een park ranger. Hij vertelt hoe mooi september hier is, met vaak prachtig weer en geen drukte. Dat hebben we eerder gehoord en gelezen. Hij noemt ook weer het heerlijke klimaat van Colorado: 300 dagen zon per jaar, droge lucht en dan die mooie herfst. Ja, wij zijn inmiddels ook fan van deze Amerikaanse staat.  

 Bear Lake

Bear Lake

 

We besluiten om langs Moraine Park te rijden, zoīn 5 of 10 minuten verderop, vervolgens langs West Horseshoe Park en dan een vroeg diner bij het Trailhead Restaurant (bij de entree van Fall River), dan kunnen we bijtijds vanavond het park weer in om nog wat wildlife te spotten. We nemen een kleine zijweg bij het Moraine Park Visitor Center en kijken onze ogen uit, wat is het hier mooi zeg:

 Moraine Park

Moraine Park

 

Vervolgens rijden we naar West Horseshoe Park (mooi meanderend riviertje) en bekijken verderop de Alluvial Fan, niet bijzonder. Het is half vijf, we doen een uitgebreide toer bij het Fall River Visitor Center en gaan dan aan tafel bij het restaurant, dat heeft een mooi buitendek met uitzicht. En ook lekker eten. Rond zes uur is het tijd voor onze avondrit, we nemen een stuk van de Trail Ridge Road. Het is nu veel rustiger in het park en het wordt avond: tijd voor de beesten. We zien veel elks, veel pikaīs (weer een mooie foto), vier hertjes en een marmot. Niet slecht. Maar we raken alweer snel verwend, zien nu ook graag berggeiten en -schapen. Helaas. dat zit er (nog) niet in.

 

 pika

 

 elks

 
  en weer een pika op de foto!     een kudde elks  

 

Tegen half acht verlaten we het park, hebben nu wel zin in koffie. We rijden langs Coffee on the Rocks, die zit aan de 36, in Estes Park. Lekkere koffie, mooie ligging, denk dat we ons tentje weer hebben gevonden. Terug in de lodge ga ik aan de slag met de website, Annabelle pakt dīr eReader. Mooie dag geweest. Vanavond bijtijds slapen, doe morgen waarschijnlijk een ochtendwandeling in het park.

      vorige pagina volgende pagina