homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

15 augustus 2013                              22˚C

Had ik al gezegd dat we hier zo lekker slapen? Heerlijk hoor, frisse berglucht en geen airco. Na de knie-oefeningen van Annabelle, douchen en ontbijt gaan we naar ons favoriete koffietentje in Nederland, de New Moon Bakery. En Nederland is sowieso een prima verblijfplaats, die gaan we onthouden voor later: mooie ligging, prima restaurants, goede lodge en een mooie uitvalsbasis voor latere bergwandelingen. Een aanrader.

 Nederland

stadhuis van Nederland

 

Wij doen vandaag een heel relaxte dag. We rijden een stukje zuidwaarts en nemen een afslag, hopende op een mooie leesplek en/of wildlife. Nu laten beesten zich overdag sowieso slecht zien, zeker met veel zon, dus de kans is niet groot. En inderdaad, we zien niks. Het dal is best mooi, er komt ook een trein langs die straks dwars door de bergen in een tunnel de ´Continental Divide´ snijdt. Dat is de lijn van hoogste bergen van Noord-Amerika waar een waterdruppel aan de westzijde uiteindelijk in de Grote Oceaan komt, en valt ie een aantal mm verderop aan de oostzijde, dan komt de druppel uiteindelijk in de Atlantische Oceaan.

 trein door dal

trein door dal

 

In dit dal helaas ook geen mooi plekkie om te lezen, dus we draaien om en gaan naar het stuwmeer bij Nederland. Geen ideale plek, want volop in de zon, maar vooruit. Af en toe komt een wolkje voorbij die wat verkoeling geeft. Hier kunnen we ons een aantal uur vermaken, met goed insmeren. We hebben ook te eten en drinken bij ons.

 vakantie

relaxen bij stuwmeer

 

Boven ons zien we vier roofvogels cirkelen. Ze komen dichterbij en er landt er één niet ver van ons. Gek beest, ik zie een kleine kop zonder gekromde snavel die zo kenmerkend is voor roofvogels. Ik sluip dichterbij en krijg ´m goed op de foto. Ik hoor de mensen die verderop zitten, zeggen dat het een gier is (´vulture´). Nou, inderdaad, met goed kijken zie ik ook dat het een gier is, die hebben we nog nooit gezien in de Rockies. Na wat zoeken op internet blijkt het een ´turkey vulture´ te zijn. Deze gier lijkt inderdaad wat op een kalkoen. Kunnen we ook weer afvinken.

 turkey vulture

een gier: 'turkey vulture'

 

Als we genoeg in de zon hebben gelezen, stappen we op. We rijden het einde van de middag nog een zijdal, maar er is weinig te beleven. Terug in de lodge maken we ons op om te eten, we gaan weer naar Kathmandu Restaurant, de beste eettent van Nederland. Durf het bijna niet te zeggen, maar ook wel lekkerder dan Earls. Echt heerlijke curries. Na het eten doen we nog een rondje wildlife, maar we zien niks. Nou ja, we zien twee konijnen, haha, altijd leuk. Dan koffers pakken, morgen vertrekken we voor vijf overnachtingen naar Estes Park. Dat is een plaatsje vlakbij Rocky Mountain National Park, schijnt een prachtig nationaal park te zijn, we zijn reuze benieuwd. Tot morgen.

      vorige pagina volgende pagina