homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

14 augustus 2013                              20˚C  

Vandaag geen 'summer monsoon:' in de zomermaanden ontstaan hier door de hoge bergen en temperaturen vaak enorme donderwolken met onweer en regen, een soort van moesson. We hebben zo'n beetje de hele dag veel zon, goed insmeren dus.

Na weer een uitstekende nacht en lekker ontbijt rijden we naar Boulder. Dat ligt 18 miles verderop, nog net op de prairies tegen de bergen aan. We dalen zo'n 900 m naar iets van 1.650 m hoogte, hier is het ook een stuk warmer. Boulder is geen typisch Amerikaanse stad; de sfeer wordt bepaald door de aanwezigheid van de Universiteit van Colorado (dus veel jongelui, de gemiddelde leeftijd van de stad is 29 jaar) en door de vele oud-hippies die hier zijn neergestreken. Die mix maakt het een stad met een fijne sfeer: veel nadruk op gezondheid, sporten, meditatie, allerlei denktanks en milieubewust. Het is ook een hele groene stad, zie hieronder. De bomen zijn ooit allemaal aangelegd, want het is oorspronkelijk een boomloze prairie. Er zijn twee wijken met veel bebouwing: rond de universiteit (verderop in het midden van de foto) en downtown (links op de foto). Wij gaan downtown ´s kijken hoe leuk de stad is.

 Boulder

uitzicht op Boulder en de prairies

 

We zetten de auto in een parkeergarage, hartje stad. Eerst aan de koffie. Lekker zeg, de OZO Coffee Co. zit helemaal vol met hardwerkende jeugd. En echt iedereen zit achter een MacBook. Wij zitten buiten, even genieten van de ochtendzon. We lopen Pearl Street Mall in, in 1977 het eerste voetgangers winkelgebied van Amerika. En nog steeds één van de meest succesvolle. Hier zijn veel outdoorwinkels, galeries, restaurants en trendy winkels. Geen ketens, die zijn hier bijna allemaal vertrokken, het zijn overwegend lokale winkels. We stappen hier en daar wat naar binnen. Bij een galerie zien we mooie schilderijen van wildlife. Annabelle koopt er oorbellen, de verkoopster is een ontzettende ouwehoer. Het enige dat ze doet is werken, vertelt ze. Ze verkoopt veel schilderijen ´overseas.´ Nou, dat gaat wij nu niet doen.

 Pearl Street Mall

Pearl Street Mall

 

We vermaken ons wel even. We eten een ijsje, kijken naar straatartiesten (het stikt ervan) en lopen wat outdoorzaken en galerieën in. Dan gaan we op zoek naar een leuke plek om te lezen, we hebben de boeken bij ons. We kijken op een plattegrond, tikken het adres in onze TomTom en rijden een berg omhoog. Op een mooi uitzichtpunt zoeken we een bankje in de schaduw. Het lijkt wel vakantie! 

 Boulder, lezen

lekker aan het lezen

 

Dan houden we het voor gezien, terug naar Nederland. In een half uurtje, rond half vijf, zijn we weer bij onze lodge. Het is hier boven in de bergen een stuk frisser. Lekker hoor. Annabelle rust d'r knie, ik laad alvast de foto's in de laptop. Dan is het tijd om te eten, deze keer gaan we naar de Thai. Best lekker, maar haalt het niet bij gister. Wel weer erg gezond, met veel groenten, daar houden we wel van. Na het eten doen we een rondje op zoek naar wildlife, in een van de zijdalen hier, bij Eldora. En ja, het is raak, we zien een hert, een 'mule deer.' En een stukje verderop weer een hertje, leuk zeg. Het is rond half negen, het wordt donker, de foto's gaan nog net. De beesten moeten niet bewegen, anders krijg ik ze niet op de foto.

 

 deer

 

 deer

 
  twee hertjes  

 

We rijden verder het dal in over een onverharde weg. Tijd om terug te gaan, het is nu bijna donker. We zijn net weer op het asfaltpad of een vos steekt de weg over. Ik stop waar ie het bos in liep. We zien 'm nog even tussen de bomen, dan is ie verdwenen. Jammer zeg, geen foto. Om negen uur zijn we terug bij de lodge, vanavond zoet met de website en wat lezen. En daarna lekker slapen.

      vorige pagina volgende pagina