homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

13 augustus 2013                              17˚C  

Een moose-dag! We hebben vandaag vijf elanden gezien: één vrouwtje en vier mannetjes, ook allemaal op de foto (hard bewijs). Wel een beetje toeval: we gingen vanmiddag op pad naar Ward, om daar een zijweg te nemen naar Brainard Lake Recreation Area, vanaf de kaart zag dat er wel uit als een kansrijk gebied op wildlife. En anders gewoon mooi om op een bankje te lezen. Het lezen is niet gelukt, de beesten wel.

Afijn, vannacht heerlijk geslapen, van elf tot acht uur. Denk dat we gemaakt zijn voor de bergen en de bergluchten, hier slapen we goed. Ik lees vanochtend weer reacties in ons gastenboek, altijd leuk, dank! Met het verslag van één dag ben ik zo'n twee uur zoet. Dat begint met de foto's inladen, uitzoeken, sorteren en een selectie uploaden naar flickr. Dan zoek ik het bijpassende weer-icoontje van de dag plus de temperatuur en tik de belevenissen van de dag op m'n mini laptop. Gaat goed hoor en vind het leuk om te doen, zeker als er ruim 50 volgers zijn.

We doen vandaag rustig aan, ontbijten beneden in de lodge en drinken daarna heerlijke koffie in zo'n hippie-tent. Het is frisjes, op 2.500 m hoogte en weinig zon heb je dat al snel. Toch lopen we gewoon in t-shirt een rondje door het dorp, het beetje zon dat soms schijnt is direct ook warm. Hier lopen ook echte hippies, ze zijn allerlei biologische en gezonde eet- en koffietentjes gestart, die lopen allemaal best goed, zo te zien. We doen ook wat boodschappen, kopen o.a. OFF! en bodymilk. Na de middag stappen we in de auto, een korte rit van 15 mile, op zoek naar een mooie leesplek en hopelijk wat wild. Onderweg ernaar toe prachtig zicht op waar we zitten: Indians Peaks Wilderness. Van de 70 bergen in dit enorme gebied zijn er zeven boven de 13.000 ft (4.000 m), 23 komen tot 12.000 ft (3.660 m) en 32 tot 11.000 ft (3.350 m). Dit is het hooggebergte. Met het regelen van de vakantie eind vorig jaar was het de bedoeling hier te bergwandelen, dat feest gaat nu natuurlijk niet door.

 Indian Peaks Wilderness

Indian Peaks Wilderness

 

We komen aan bij Ward en zien de linksaffer naar Brainard Lake Recreatian Area. Halverwege opeens een bemande toegangspoort, entree is tien dollar. Nou vooruit. Ik vraag of er weleens wildlife is te zien. Jazeker, zegt ie, gister nog een eland bij het meertje. Kijk, daar komen we voor. Het begint nu wel hard te regenen, beetje onweer en ook hagel. De temperatuur zakt tot tegen de zes graden, brrr. We rijden helemaal tot het einde, voorbij de camping en het meertje, bij het startpunt van wandelingen. Opeens zie ik een eland, we stoppen en zien een vrouwtje, geweldig:

 moose

een vrouwtjes eland

 

Ze is niet echt dichtbij hoor, mijn camera is helemaal ingezoomd (30x). Ze verdwijnt geleidelijk aan in de bosjes, we rijden terug naar het meertje en zetten de auto langs de weg. Af en toe giet het, dan weer droger en na verloop van tijd komt zelfs de zon weer tevoorschijn. We kunnen de auto uit en kijken om ons heen, prachtig hier zeg. Naast ons stopt een auto, twee dames. Ze vragen of we elanden zien. Nou nee, nu niet, maar zonet wel. De bestuurster zag een aantal dagen terug vier mannetjes, haar vriendin wil het nog steeds niet geloven. Vandaar dat ze hier regelmatig een rondje doen, haha. Niet verkeerd, het is hier prachtig:

 Brainard Lake

Indians Peaks Wilderness: met verderop Brainard Lake

 

Tegen vier uur gaan we terug, mooi geweest. We rijden nog geen twee minuten of er staan drie auto's langs de weg, de camera's paraat. We stappen uit en horen van de twee dames van zonet dat er vier mannetjes elanden zijn: drie liggen in het gras en de struiken en de vierde struint rond.

 

 moose

 

 moose

 
  1e eland mannetje   eland mannetjes nummer 2 en 3  

 

Nou, wat bijzonder. Naast me staat een professionele fotograaf, met een enorme lens. Hij heeft afgelopen uur al ruim 1.100 foto's van de elanden gemaakt. Lijkt me wat overdreven, maar ja, hij neemt ze voor de verkoop en moet er z'n brood mee verdienen. Dan komt het vierde mannetje opeens tussen de struiken naar ons toe, ik krijg 'm mooi in beeld:

 moose

mannetjes eland nr 4

 

Dit is genieten hoor, dat doen we dan ook volop. Na een half uur gaan we toch terug, mooi geweest. Brainard Lake is een echte aanrader, heel simpel toegang tot een prachtig natuurgebied: prima voor wildlife, te bergwandelen en gewoon te genieten. Terug in de lodge gaat Annabelle plat op de bank met een boek (of beter een ereader), ik werk alvast de site bij. Tegen zes uur gaan we eten, kregen vandaag meerdere tips om dat te doen bij Kathmandu Restaurant, met Indiaas en Nepalese gerechten. Tjongejonge zeg, dat is lekker, smullen. Hier gaan we komende dagen zeker nog 's heen.

      vorige pagina volgende pagina