homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

12 augustus 2013                              25˚C  

Redelijk geslapen, we zijn een aantal keer wakker, rond half vijf zelfs een uur wakker gelegen. Toch stug blijven liggen en uiteindelijk om half acht echt wakker. Ik ga eerst een uur naar de 'gym:' het hotel heeft een prima fitnesskamer met dezelfde apparaten als waar ik thuis mee train. Lekker zeg, even zweten en na afloop douchen en dan zo'n heerlijk gevoel. Daarna gaan we aan het ontbijt en bel ik m'n moeder, die is vandaag jarig. We checken uit en verlaten Denver. We vinden het een leuke stad, leuker dan bijv. Calgary of Edmonton, minder dan Vancouver en Seattle. Je kunt je hier een aantal dagen goed vermaken. Ook wonen is hier geen straf, je hebt alles binnen bereik: stad, bergen, prairie en rivieren.

Wij maken een omweg naar het zuiden, rijden heen en weer naar Colorado Springs, dat is een uur en een kwartier rijden. We zoeven over de I-25 en zijn rond half twaalf bij Colorado Springs, eten een broodje bij de Subway en gaan naar het informatiecentrum van Garden of the Gods. Dat is niks bijzonders, gauw door naar de tuin. Wat je ziet is werkelijk prachtig. Nu hebben wij nog nooit zulke rode rotsen gezien, dus is het al snel bijzonder, maar dat is wel heel erg mooi hoor. Weliswaar niet alles, maar het plaatje hieronder toont met recht de Garden of the Gods:

 Garden of the Gods

Garden of the Gods

 

We zetten de auto op de grote parkeerplaats en lopen een rondje. Mooie formaties te zien zeg. De lucht begint dan zwaar te betrekken en het begint te regenen. Eerst zachtjes, later stortregens en er komt onweer bij. We schuilen een half uur, veel andere bezoekers doen hetzelfde. Sommigen lopen stug door. In de verte zien we op een puntige rots zelfs een klimmer die doorgaat. Op de foto hieronder is dat de linker rots, helemaal bovenaan, iets rechts onder de top zie je een stipje, dat is de klimmer. De andere foto is flink ingezoomd op de klimmer.

 

 Garden of the Gods

 

 Garden of the Gods

 
  op de linker rotsformatie is een klimmer bezig  

 

Na zo'n anderhalf uur hebben we wel een goede indruk. De bedoeling was om nu naar Pikes Peak te gaan, maar de lucht boven de bergen is zwart, dat gaat het niet worden. We gaan op Nederland aan, dat is ruim twee uur rijden. En we zien ons eerste wild: een konijn! Onderweg prachtig zicht op de glooiende prairies. Het is best druk op de weg, rond Denver staan we zelfs even vast in de file. Dan komt al snel Boulder en vervolgens hoger de bergen in het plaatsje Nederland. We zitten hier op ruim 2.500 m en dat voel je ook, frisjes met nog geen 20 graden en af en wat lichte regen. Wat een leuk plaatsje zeg, beetje rommelige indruk en alternatief. Hier gaan we ons wel een aantal dagen vermaken. We checken in bij de Best Western Lodge, ziet er netjes uit, een mooie ruime kamer op de bovenste verdieping. Alleen die knul bij de balie is een hork, niet vriendelijk en totaal geen oog voor een oudere dame die hulp nodig heeft. Ik help haar naar beneden.

 BW in Nederland

Best Western Lodge in Nederland

 

We lopen naar de Wild Mountain Smokehouse, denk dat je hier wel lekker kunt eten. En inderdaad: alles vers, lekker veel groenten en het vlees is niet te overdadig gerookt. Heerlijk. We lopen even door het dorp, de zon verdwijnt nu achter de bergen, het is half acht en we hebben gelukkig een jack aan, het is rond de tien graden. Op onze kamer horen we de Middle Boulder Creek stromen, dat wordt straks lekker slapen met gezonde luchten en het stromende geluid van het water...

      vorige pagina volgende pagina