homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

11 augustus 2013                              29˚C  

Om half zes waren we even wakker, daarna weer een uurtje geslapen. Zo tegen acht uur gaan we aan het ontbijt, best lekker en uitgebreid. Daarna op Champa St, naast ons hotel, aan de koffie, die was hier gister ook al zo lekker. We zitten op het terras, de temperatuur is al heerlijk, boven de 20 graden.

 aan de koffie

lekker aan de koffie

 

We lopen een klein stukje naar 16 Street Mall en stappen op de gratis bus naar Civic Center Park. Vanaf het station is het een klein stukje lopen naar Colorado State Capitol. Op de trap de inscriptie "one mile above sea level," dat is 1.609 m. Ook wel een aardig uitzicht over een deel van de stad en verderop de Rocky Mountains, maar gister was echt mooier. We lopen iets verder, we gaan naar het Denver Art Museum. Niet alleen het gebouw is prachtig, de enorme collectie is ook echt de moeite waard. We zijn een aantal uur zoet, zien o.a. Modern & Contemporary Art, Historic Western American Art, Textile Art (verrassend mooi) en American Indian & Northwest Coast Art.

 

 Denver Art Museum

 

 Denver Art Museum

 
  "The Open Range," van William Herbert Danton   "Voices at Wounded Knee," van Mateo Romero  

 

Tegen één uur nemen we in het museumcafé wat te drinken en eten en nemen dan de bus naar Lower Downtown (LoDo). We stappen uit bij Larimer Street. Wat is het hier leuk zeg, zo'n beetje vanaf Union Station, beter vertoeven dan het andere deel van 16th Street Mall: authentieker, lossere sfeer, veel oude en lage gebouwen. Heerlijk om hier rond te struinen.

 Larimer Street

Larimer Square

 

We zien Tattered Cover Bookstore, daar moet ik natuurlijk naar binnen. Annabelle d'r knie heeft behoefte aan rust, ze zit buiten op een bankje terwijl ik me binnen vermaak. Zelden zo'n mooie boekenwinkel gezien: beneden houten vloeren, boven dik groen tapijt, overal oude boekenkasten, een koffiehoek, gratis WiFi, lekkere zitplekken, briefjes tussen de boeken met tips en zo'n beetje alle onderwerpen aan boeken en bladen die je je maar kunt voorstellen. Tussen de vier schappen met reisbladen zie ik zelfs het blad Dutch staan: een blad over ons landje met oa tips over Volendam en het recept voor poffertjes, haha. Ik neus even lekker rond. Dan weer naar buiten, we gaan op zoek naar Rockmount Ranch Wear, een originele winkel met western spullen. Het zit om de hoek bij Wazee St, ook weer zo'n leuke winkel, wat een mooie spullen.

 

 Tattered Cover Bookstore

 

 Rockmount Ranch Wear

 
  Tattered Cover Bookstore   Rockmount Ranch Wear  

 

Het is dan rond half vier, we nemen de bus terug naar ons hotel. Even een uurtje uitrusten, Annabelle kan lekker plat en ik werk de site bij. Dan pakken we de auto naar Cherry Creek, Deze wijk bestaat uit Cherry Creek North en Cherry Creek Shopping Center, een grote mall. Dit is geen arme wijk, we zien mooie huizen, goed onderhouden wegen en groen (veel beter onderhouden dan downtown) en dure auto's. We lopen een rondje door de mall, maar zo'n winkelcentrum trekt ons toch niet zo. Cherry Creek North is leuker. Het is nu trouwens ook etenstijd, dus tijd voor Earls. Een mooie zaak, wel erg rustig, heerlijk gegeten. Tegen half acht rijden we terug naar ons hotel. Vanavond inpakken, morgen verlaten we Denver voor de bergen. Zin in.

      vorige pagina volgende pagina