homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

9 augustus 2011                               25˚C  

We worden pas laat wakker. Ik doe de gordijnen open en zie twee herten door het bos lopen. Even later zie ik een marmot en verderop klimt een eekhoorn in een boom. Dat is toch geweldig om zo de dag te beginnen, hier houden wij wel van. We ontbijten in het Cafetaria met french toast, koffie en thee. Het is te eten, maar natuurlijk niet bijzonder in zo'n grote eetkantine. Dan even terug naar de cabin om onze wandelspullen te halen.

 Lake Lodge

Lake Lodge, de cabins liggen hier achter

 

We rijden vandaag naar het Upper Geyser Basin. Op het kaartje hieronder: vanuit Lake, via West Thumb naar iets ten noorden van Old Faitful. Dat is totaal 21 plus 17 = 38 miles, wat zo'n 60 km is. We mogen hier max 45 miles per uur rijden, op bepaalde plekken is dat 35 mph, je bent dus echt al gauw een uur aan het rijden. En dat is zonder stops. Als je hier rijdt, houd dan rekening met de afstanden en het feit dat je niet echt snel vooruit komt. Het langzame verkeer, denk aan grote campers, kan ook niet vlotjes omhoog bij hoogteverschillen.

 

En inderdaad, we zijn een uur onderweg. We gaan eerst naar het visitor center van Old Faithful, poeh, wat is het hier druk zeg. Aan de oostkant van het park, waar wij verblijven, is het gelukkig veel minder druk. We kijken even op het bord hoe laat Old Faithful gaat spuiten, dan kunnen we dat straks op ons rondje bij Biscuit Basin van (grote) afstand bewonderen. Nou, dat is uitgerekend om 13:10 en 14:40. het is kwart over twaalf, dus die van 14:40 kunnen we mooi halen. We rijden iets verder en willen de auto op de parkeerplaats van Biscuit Basin zetten. Die is echter helemaal vol; we zien bij het begin nog net een plek. We trekken onze wandelspullen aan, de wandeling is totaal 6.4 km met 305 m stijgen. Leuk eenvoudig tochtje dus, met een waterval en thermische activiteiten. We lopen eerst langs Black Opal Spring, dat is wel heel mooi zeg: prachtige kleur, met op de achtergrond stoomgaten en de Firehole River:

 black opal spring

black opal spring

 

Ik heb eigenlijk geen idee of Biscuit Basin hoog staat aangeschreven, maar wij vinden het prachtig mooi. En het ligt gewoon op onze wandelroute. Ook Sapphire Pool is erg mooi, je kijkt in een diep, blauw gat. Het verschil tussen een 'pool' en een 'spring' is, dat een spring overloopt, terwijl bij een pool de watercirculatie alleen in de pool plaatsvindt en niet overstroomt.

 sapphire pool

sapphire pool

 

We lopen verder, het wandelpad is best druk, meer wandelaars willen Mystic Falls zien. We zijn er met een uurtje lopen. We zien kinderen in het water staan, het water ziet er ijskoud uit. Pa zegt ons dat het water juist lekker warm is, er stroomt heet water vanuit verschillende bronnen in het stroompje. Ik trek ook m'n schoenen uit en voel even, lekker. Hier eten we onze lunch en gaan er lekker bij zitten.

 Mystic Falls

Mystic Falls

 

We gaan verder, het pad gaat hier stevig omhoog. Na de klim hebben we uitzicht op het dal, je overziet het gehele Upper Geyser Basin. Dat is wel leuk, en over een klein half uur is het tijd voor Old Faithful, we moeten maar 's op zoek naar een mooi uitzichtspunt. We gaan er goed voor zitten, er komen ook twee andere wandelaars aan. We praten wat en dan zien we Old Faithful, goed te zien ook al is het best ver weg. En precies volgens de voorspelling om 14:40. Na een paar minuten is het voorbij en vervolgen we ons pad, we gaan weer naar beneden.

 

 Old Faithful

 

 Old Faithful

 
  Old Faithful spuit in de verte...   ...en even wat ingezoomd  

 

Terug bij de auto trekken we onze wandelspullen weer uit. We rijden terug naar onze lodge, douchen en gaan eten bij de Diner in het gebouw naast het Lake Hotel. We hebben wel trek in een burger met frietjes, maar het eten is gewoon vies. Gatver, niks is vers en allemaal kant-en-klaar. Zo vies hebben we hier nog niet gegeten, de hamburger lijkt wel opgewarmd in een magnetron en in plaats van frietjes krijg je een zakje chips. In het Cafetaria bij onze lodge halen we een cheesecake en koffie, dat is nog wel lekker. We zitten buiten op de veranda en rijden daarna een rondje, maar zien geen wild. Terug in de cabin nog wat lezen en dan lekker slapen. 

      vorige pagina volgende pagina