homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

7 augustus 2011                               25˚C wisselend bewolkt  

Om acht uur zijn we uit bed, we ontbijten en zitten aan de koffie in de lounge. Hier hebben we ook WiFi en kijken Teletekst op m'n iPhone voor het nieuws in Nederland. Vandaag gaan we de wandeling doen van Two Ocean Lake plus het uitzicht vanaf Grand View Point. De afstand komt dan op 14.5 km met 258 m stijgen. We rijden voorbij de Jackson Lake Junction en nemen verderop de linker afslag van de Pacific Creek Road. Ze zijn bezig om de weg te asfalteren, veel oponthoud hebben we niet. Dan weer linksaf, een wat smalle, onverharde weg dat uitkomt bij de start van de wandeling. Hier kunnen we onze auto parkeren, drinken nog even koffie en doen onze rugzakken om. Het is wat bewolkter dan afgelopen dagen, wel lekker om niet continu in de brandende zon te lopen.

 Two Ocean Lake

zicht op Two Ocean Lake, in de verte Grand Teton (4.197 m)

 

We zien veel sporen van beren, o.a. berenpoep. Daar staat dit gebied ook wel om bekend. Het is hier rustig, we zitten in een uithoek van het park. Er zijn niet veel andere wandelaars, dus opletten geblazen voor beren. Na een goed uur lopen, zoeken we een leuke plek om even uit te rusten. We hoeven niet de beschutting te zoeken onder bomen, het blijft wat bewolkt.

 Two Ocean Lake

Two Ocean Lake

 

We gaan verder en na verloop van tijd komt de afslag naar Grand View Point. Dat is 4 km heen-en-weer naar een uitzichtspunt, met 258 m stijgen. Echt wel even de moeite waard om mee te nemen, bovenop eten we onze boterhammen en rusten lekker uit. Het uitzicht is mooi, we zien Two Ocean Lake onder ons waar we vandaag omheen wandelen. Wat meer in de verte ontstaat een gigantische onweerswolk. Wij houden het vandaag droog, zien meer donkere wolken voorbij komen.

 Grand View Point

Grand View Point, uitzicht over Two Ocean Lake

 

Na ruim een half uur lekker te hebben gerust, dalen we de berg weer af en lopen langs de zuidkant van het meer terug naar de parkeerplaats. Denk dat we iets van zes andere wandelaars hebben gezien, lekker rustig hier. Er is ook een stel aan het kanoŽn, dat kan hier natuurlijk goed. Het is vier uur als we weer in de auto stappen en wegrijden. We gaan eerst naar Colter Bay, halen daar in de winkel twee ijsjes, dat smaakt. We lopen ook even een rondje door het visitor center, die vinden we wat minder dan die van Jenny Lake. Dan terug naar onze cabin. Ik zie rechts van de weg een coyote, die staat bovenop een heuveltje en steekt even later de weg over. Veel mensen zien een coyote en menen een wolf te zien, maar de verschillen zijn toch echt groot. Een coyote is veel kleiner (scheelt zo'n beetje de helft), heeft een spitse snuit en korte poten. Een coyote heeft over het algemeen een zandkleur, wolven zijn er in zwart, wit en grijs. Over wolven verderop in dit reisverslag nog veel meer.

 coyote

coyote

 

We douchen en eten weer in het restaurant. Daarna rijden we een rondje op zoek naar wild. Nu weer 's over de Teton Park Road. We nemen de afslag naar Signal Mountain Road en zien op een gegeven moment een auto stil staan. Annabelle rijdt en kijkt uit haar raam, bovenop een heuveltje ziet ze een moeder beer met kleintje. Dan zijn ze verdwenen. Ik doe voorzichtig de deur open en speur wat tussen de bomen. Dan zie ik het kleintje in een boom, moeder beer komt even later te voorschijn. Mooi zeg.

 

 klein beertje

 

 zwarte beer

 
  kleine beer in de boom   moeder beer onderaan de boom  

 

Na een paar minuten verlaten we de beren, beren zien maakt zo'n avondrit altijd erg leuk. Het is inmiddels al ver na achten en het wordt te donker om beesten te spotten. We rijden terug naar onze cabin, moeten ook nog onze spullen pakken, want morgen vertrekken we naar Yellowstone.

      vorige pagina volgende pagina