homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

6 augustus 2011                            26˚C overwegend zonnig  

Vandaag staan we om zeven uur op, willen bijtijds de boottocht over Jenny Lake doen en dan de wandeling door Cascade Canyon. We ontbijten, halen onze lunch weer bij Colter Bay en zetten de auto iets voor negen uur op de parkeerplaats van Jenny Lake. Er is plek zat, we drinken eerst nog koffie en trekken onze spullen aan. De shuttle-boot vaart elk kwartier en zet wandelaars af aan de overkant. Daar start de wandeling naar Hidden Falls, Inspiration Point met het uitzicht over Jenny Lake en vervolgens het wandelpad naar Cascade Canyon. Zo rond kwart over negen zitten we in de boot.

 

 Jenny Lake trailhead

 

 boot over Jenny Lake

 
  het bord van Jenny Lake Trailhead   boottocht over Jenny Lake  

 

In tien minuten zijn we over en begint het klimmetje naar Hidden Falls en Inspiration Point. Het is maar een klein stukje stijgen, naar het uitzichtspunt is het zo'n 1.5 km waarin je zo'n 125 m stijgt, dat stelt niet zoveel voor. Eerst komt de waterval, die is best mooi. We lopen door, het is druk op dit stuk. De meeste wandelaars gaan tot aan het uitzichtspunt en dan terug, maar als je verder gaat (de canyon in) is het nog veel mooier. Het uitzicht bij Inspiration Point is echt heel mooi: prachtig zicht op Jenny Lake en de omgeving. Onderstaande foto heb ik aan het eind van de middag genomen, op de terugweg vanuit Cascade Canyon, want 's ochtends heb je hier de zon recht in je lens.

 Jenny Lake: Inspiration Point

Jenny Lake: Inspiration Point

 

We vervolgen het pad en gaan de canyon in. Na nog geen kwartier wijzen wandelaars voor ons in de bosjes, ze zien twee elanden. Goh, zo dicht naast het pad lopen inderdaad een vrouwtjes- en mannetjes-eland lekker te eten van het vele groen in het dal. Dit is wel bijzonder, met een stuk of wat andere wandelaars kijken we naar de rustig etende elanden. We gaan verder, hebben nog wel een stuk te gaan: naar het eind van deze canyon is het ruim 7 km lopen.

 

 eland

 

 eland

 
  een eland vrouwtje, samen met...   ...een mannetje, vlak naast het pad  

 

Rond half elf, we zijn een uur onderweg, stoppen we even om te rusten en te drinken. Wat is het hier mooi zeg. We zitten lekker in de schaduw op een steen, genieten. Deze wandeling staat ook erg hoog aangeschreven en dat is volkomen terecht. Met een boottochtje, waterval, mooi uitzicht, onderweg nog even twee elanden en daarna een prachtig dal, is dit helemaal waarvoor we hier zijn.

 Cascade Canyon

Cascade Canyon

 

 

  We gaan verder. Soms door wat bos, maar meestal zitten we in open terrein met goed zicht op de bergen om ons heen. De gehele route is omhoog, totaal stijgen we deze wandeling 335 m, waarbij de meeste stijging in het begin zit. Tot aan de entree van de canyon stijg je zo'n 200 m, de rest van de wandeling stijg je geleidelijk en is ook zeker niet zwaar. Bij wat rotsen zien we wat wegschieten, een pika. Die beestjes zijn altijd zo snel, het is lastig om ze te spotten, laat staan te fotograferen. Dacht dat ik 'm bijna goed op de foto had, maar helaas is de achtergrond scherp en het beestje op de voorgrond onscherp. Jammer. Iets verder zien we ook een grote, dikke marmot op een steen liggen (de zgn. yellow-bellied-marmot). Leuk beest. We lopen verder, te genieten.  

 Cascade Canyon

 
      Cascade Canyon  

 

Om half één zijn we op het einde van de canyon. Je kunt hier nog wel verder, maar dat is voor backpackers, het pad gaat links en rechts diep de bergen in. Wij houden het hierbij en gaan het er even van nemen: minimaal een half uur rust en wat eten. We hadden gedacht dat je hier mooi uitzicht zou hebben op de bergen, maar dat valt tegen. We zitten tussen de bomen, gelukkig wel muggenvrij. Met de zelfontspanner maken we een foto:

 even uitrusten

even bijkomen

 

Het is tijd om terug te lopen. We doen dat op het gemakje in drie uur, mooie tocht geweest. We stappen weer in het bootje. We leggen onze wandelspullen in de auto en kopen in het winkeltje bij het visitor center weer wat fris en wat te knabbelen. Op een bankje in de schaduw komen we even lekker bij. Dan rijden we terug over de Teton Park Road naar onze cabin, met het gebruikelijke ritueel: douchen en lekker eten. Na het eten rijden we een rondje op zoek naar wild, maar we zien niet veel, alleen wat elks.

      vorige pagina volgende pagina