homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

4 augustus 2011                              26˚C overwegend zonnig  

Heerlijk geslapen, om zes uur worden we wakker, in één ruk dus zeven uur geslapen, da's lekker. Wel hebben we beide wat lichte hoofdpijn, dat is vanwege de abrupte overgang van zeeniveau naar ruim 2.000 m hoogte. Gelukkig verdwijnt dat snel door te drinken. We lopen naar het hoofdgebouw van de lodge en zien het prachtige uitzicht op The Tetons:

 The Tetons

uitzicht vanaf Jackson Lake Lodge op The Tetons

 

We ontbijten in The Grill, dat gaat vriendelijk, snel en smaakt eigenlijk best. We drinken daarna heerlijke koffie in de coffee-corner, hhmm (echte espresso). Dan moeten we op zoek naar de noodzakelijke boodschappen:

We parkeren de auto op de parkeerplaats iets voorbij het visitor center van Colter Bay en gaan op pad, naar Hermitage Point. Deze wandeling is 15.1 km en bevat totaal zo'n 300 m stijgen en dalen. We trekken onze wandelschoenen aan, doen de zonnebrandcrème op, drinken nog koffie uit onze thermoskan, muggenspul op, zonnebril en petten op. Dan de rugzak op en we gaan op pad, we vertrekken om kwart over tien. In onze rugzakken hebben we ieder 2,5 liter water, onze lunch plus extra repen, een regenjas, een softshell en verder een EHBO-set, zakmes, twee fototoestellen, bearspray bij de hand, wandelboek + wandelkaart. Genoeg te sjouwen dus.

We hebben dit jaar al honderden km's gelopen in Nederland, deze trip van iets meer dan 15 km moet makkelijk te doen zijn. Maar het stijgen en dalen, de warmte en de felle zon, de jetlag en de hoogte waarop we zitten maakt het natuurlijk sowieso zwaarder dan we gewend zijn. Het ruikt hier in ieder geval heerlijk, weer die kruidige zoete lucht die we zo goed kennen van de Rockies. We nemen het zijpad over de Overlook Trail, de uitzichten zijn niet echt bijzonder. We zien al wel vrijwel direct berenpoep, goed opletten dus en hardop praten, aan de beren laten weten dat we hier lopen. Een beer verrassen is het gevaarlijkste wat je kunt doen. Bij het meertje Heron Pond gaan we even zitten genieten van de omgeving, de rust en de natuur. Onze eerste kilometers zitten erop.

 Heron Pond

Heron Pond: mooie plek

 

Verderop zien we een beverburcht, van de beesten zelf geen spoor. We lopen door, het zonnetje brandt ongenadig fel. Nu volgt een wat saaier stuk door bos. Op sommige plekken is het windstil en zien we meer muggen. Die krengen gaan nu gewoon op onze armen, nek en gezicht zitten, terwijl we toch ingesmeerd zijn met DEET. Al snel zien we muggenbulten, ieder tientallen. Des te meer we Hermitage Point naderen, des te erger het wordt met de muggen. Rond half één zijn we op ons eindpunt, het uitzicht is best mooi, maar hier kunnen we niet lunchen, we worden lek geprikt. We lopen het hoekje om, richting de campingplek. Hier staat iets meer wind en het is nu echt tijd om wat te eten. We kunnen niet anders dan de vele muggen maar rond ons te laten zoemen en ons zo goed mogelijk te beschermen.

 Hermitage Point

Hermitage Point: windstil, warm en heel veel muggen

 

Na tien minuten houden we het voor gezien, snel het brood naar binnen gewerkt. Langs de andere kant van het schiereiland (de zuidkant) lopen we terug, met mooi zicht op de lodge waar we zitten. Af en toe voelen we een fris briesje, daar zijn we nu echt aan toe. Tegen drie uur komen we aan bij Swan Lake, dit vinden we het mooiste van deze wandeling. Wat ook meespeelt: er staat een windje en er zijn hier geen muggen. Hier trekken we even lekker schoenen uit en gaan het er uitgebreid van nemen: genieten van het uitzicht, drinken en bijkomen van de hitte.

 Swan Lake

Swan Lake: schitterend

 

Hè, hè, dat was lekker. Vervolgens lopen we in een half uurtje naar het startpunt, onze eerste wandeling zit erop. Met wisselende ervaring: warmte en muggen niet fijn, het eigenlijke uitzichtspunt met een pad veelal door bossen viel wat tegen. Als je de verkorte versie doet met alleen Heron Pond en Swan Lake, heb je ook een prima wandeling. Deze wandeling krijgt geen hoge waardering van ons.

Na de wandeling gaan we terug naar de General Store, we moeten ander muggenspul hebben. Yes! De voorraad van OFF! is weer aangevuld, gelukkig maar. Van dit uitstekende spul is alles prima, je hebt drie goede opties waarvan die linker de beste is, dan de middelste en dan die groene. Deze bussen zijn je beste bescherming tegen de muggen.

   OFF    OFF    OFF  
  zeer effectief, 25% DEET, ruikt lekker   effectief, 15% DEET, ruikt lekker   zeer effectief, 25% DEET, stinkt  

 

Zo, terug naar de lodge om te douchen en lekker op te frissen. Daarna eten we in The Grill, voor een keer prima, maar volgende keer toch maar gewoon het restaurant. We besluiten om nog even een rondje te rijden, kijken of we nog wild zien. En jawel, we zien veel: een eland, een pronghorn antilope, honderden elks, een paar bizons en twee pelikanen. Mooi hoor, dat hebben we vorig jaar wel gemist in Noorwegen. We zijn snel moe, tijd om lekker te slapen.

 

 USA (23)

 

 USA (25)

 
  de eerste eland   twee elks van een enorme kudde  

 

      vorige pagina volgende pagina