homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

3 augustus 2011                               25˚C wisselend bewolkt  

Vanochtend om zes uur op, we hebben een lange reisdag voor de boeg. Om kwart voor zeven zitten we in de auto, op weg naar Schiphol. We nemen dit keer niet de Benelux of de Van Brienenoordbrug, maar rijden gewoon dwars door Rotterdam, want sinds vanochtend is de Maastunnel weer open en zo vroeg is het nog rustig. En inderdaad, een uurtje later draaien we P3 op, het Lang Parkeren op Schiphol. Bij de balie van United staat, zoals verwacht, al een rij waar wij ook aan moeten sluiten. Online inchecken ging gisteravond niet en nu weten we waarom: gister zijn twee vluchten gecancelled en die passagiers willen nu ook heel graag mee. En daarnaast verloopt de steeds intensievere samenwerking tussen United en Continental systeemtechnisch ook niet echt lekker. Tijdens deze vakantie hebben we vijf vluchten, afwisselend verzorgd door beide maatschappijen met alle gedoe dat daarbij hoort. Na alle rijen hebben we nog een kwartier voor koffie. Dan is het tijd voor de security-checks en het boarden; keurig volgens schema vertrekken we om kwart over elf.

 met United naar Chicago

met United naar Chicago

 

Het is ruim 8,5 uur vliegen naar Chicago. We lezen en rusten wat, zijn ook niet echt leuke films te zien aan boord. Om één uur landen we op Terminal 5 en de controles door US Customs gaan gelukkig buitengewoon vlot. Dan de metro-shuttle naar Terminal 1 voor de binnenlandse vluchten. Onderweg nog even kort zicht op downtown Chicago met de Sears Tower, dat hoog boven alles uittorent. We hebben een ruime overstaptijd van vijf uur, maar we horen al snel dat daar een uur bij komt. We hangen maar wat rond, met lezen, eten, drinken en beetje rondlopen.

 Chicago O'Hare

we hangen zes uur rond op Chicago O'Hare

 

Eindelijk is het dan kwart over zeven en kunnen we onze reis naar de Rocky Mountains vervolgen. We vliegen in een kleine drie uur naar Jackson Hole Airport (JAC), dat ligt in Grand Teton National Park, een klein park ten zuiden van Yellowstone. Ideaal voor ons, want zo zijn we direct waar we moeten zijn om lekker te bergwandelen. We komen rond half negen aan, de klok is dan ook weer een uur verder teruggedraaid. Vlak voor de landing wijst de piloot ons nog even op Yellowstone Lake, Jackson Lake en de zonsondergang achter The Tetons. Mooi hoor. Jackson Hole is een leuk, klein vliegveld met als voordeel dat je koffers direct komen. We stappen naar National/Alamo voor onze huurauto: we hebben een midsize SUV gehuurd (zeer voordelig geboekt bij USA-reisen.de) en krijgen een Nissan Rogue mee met 4-wielaandrijving. Prima auto voor ons.

 Nissan Rogue AWD

onze auto de komende weken: een Nissan Rogue AWD

 

In het donker rijden we naar de Jackson Lake Lodge, gelukkig weet ik hoe we moeten rijden naar de lodge. Het is inmiddels na tienen als we inchecken. We zijn bekaf en inmiddels 25 uur in touw. Onze cabin ziet er keurig uit. Tanden poetsen en dan vallen we als een blok in slaap.

      vorige pagina volgende pagina