homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

29 augustus 2011                            25˚C  

Groot voordeel van zo'n storm is dat de dag erna alles is opgefrist, met lekkere temperaturen, schone luchten en zelfs nog geen vliegtuigen in de lucht. Goed moment om New York vanaf Rockefeller Center te bekijken, het Top of the Rock Observation Deck. We zijn er zo rond kwart voor elf, mogen om elf uur naar boven. Het is rustig. Nou, nou, we hebben eerder op World Trade Center gestaan en het Empire State Building, maar denk dat dit de mooiste uitzichten biedt.

 uitzicht Rockefeller

uitzicht naar het noorden: Hudson River, Central Park en East River

 

 vanaf Rockefeller

uitzicht naar het zuiden: met o.a. Empire State Building

 

We vermaken ons hier wel even, zoeven dan naar beneden en lopen naar Bryant Park, echt n van onze favoriete parkjes van de stad. Hier kun je z lekker in de zon zitten; op de hoek halen we eerst koffie en dan genieten maar. We zijn niet de enigen:

 

 Bryant Park

 Bryant Park

Bryant Park

 
  Bryant Park  Bryant park  

 

 

 

DUMBO

 

Met de metro gaan we naar de buurt DUMBO: Down Under the Manhattan Bridge Overpass

 

 

Dumbo

 

zwart/wit foto links: vanuit de buurt DUMBO een mooie doorkijk naar het Empire State Building

 

 

Dit is een prachtige wijk; straatmakers zijn druk bezig met verfraaien van de rijwegen door het aanbrengen van keibestrating, maar ook hippe eettentjes, lekkere plekken om te zitten en leuke boekwinkels. Prachtig, een aanrader. We hebben een heerlijke lunch in n van die eettentjes.

   Manhattan Bridge    Dumbo  
  vanaf Dumbo aan het water mooi zicht op Manhattan Bridge   de buurt Dumbo knapt op en is hip  

 

Vervolgens lopen we over de Brooklyn Bridge terug naar Manhattan. Dat is altijd wel een leuk tochtje, met uitzicht op het Vrijheidsbeeld, Manhattan, de mooie brug en het verkeer onder je.

   Brooklyn Bridge    zicht vanaf Brooklyn Bridge  
  Brooklyn Bridge   het Vrijheidsbeeld vanaf Brooklyn Bridge  

 

Terug op Manhattan kijken we naar een groep dansers die een levendige voorstelling geeft ("Obama wants change, we want money"). We gaan naar Battery Park, kijken hoe de kust de zware winden heeft overleefd. Het ziet er allemaal wel goed uit, weinig schade. Ook het groen heeft alles mooi doorstaan (ook een ontwerp van Piet Oudolf). Dan op naar Canal Street voor wat t-shirts.

 Canal Street

Canal Street

 

Dan is de middag zo'n beetje voorbij en gaan we terug naar South Harlem. We eten bij het Franse restaurant om de hoek, lekker. We pakken 's avonds onze spullen, morgen gaan we naar huis. We proberen online in te checken, maar dat lukt weer niet. Gelukkig is Sasha een 'frequent flyer,' ze belt met Continental en we komen erdoor. Dat scheelt morgen lange rijen.

      vorige pagina volgende pagina