homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal   vorige pagina

 

30 augustus 2011                           26˚C  

De dag van vertrek, om zes uur vanmiddag vliegen we terug naar Schiphol. Ik kreeg gistermiddag een smsje van collega Bianca, ze is met haar man John veilig geland op JFK. Niks geen water tot de knieŽn, niks geen gesloten vliegvelden, alles is hier weer normaal. We zien elkaar om half elf bij Columbus Circle en kletsen met z'n vieren bij op het terras van AQ Kafť. Leuk hoor, hoe is het in Rotterdam, wie staat bovenaan in het linkerrijtje, hoe is het op 't werk, hoe was Yellowstone en wat zijn de verdere plannen in New York. Bianca en John blijven hier nog een week, genoeg te beleven. Zij gaan nu Central Park in. Wij hebben verderop met Sasha afgesproken om te lunchen. Erg leuk om elkaar hier te zien.

 met collega Bianca

collega Bianca ook in New York

 

We zien Sasha bij het Natural History Museum, we gaan op het terras van de Ocean Grill aan de sushi, dat ligt achter het museum aan Columbus Avenue. Lekker zeg, hhmm. Dan is het al snel tijd om terug te gaan en een taxi te bellen. Terug lopend over Columbus Avenue zie ik dat ik ben gebeld door een vriend van me, die moet nu zo ongeveer aankomen in New York, ik bel hem nog terug, maar geen contact. Elkaar nog even zien gaat ook niet lukken, we moeten naar het vliegveld.

 jolmlmlk

Columbus Avenue

 

De taxi pikt ons om drie uur op. We nemen afscheid van Sasha, leuk dagen gehad. In ruim een half uur rijden we naar Newark, ook weer over de George Washington Bridge.

 naar Newark

met de taxi naar Newark

 

We zien enorme rijen bij United, gelukkig kunnen we daar snel voorbij, met veel moeite is het ons wel gelukt om in te checken. Koffers afgeven, door de security en wat drinken. Vanaf het vliegveld, achter de dikke ramen, heb je mooi zicht op Manhattan en het Empire State Building. Rond vijf uur begint het boarden.

 

 Newark

 

 naar Schiphol

 
  laatste blik op NYC   de terugvlucht  

 

Om zes uur is alles gereed voor vertrek, maar het is zo druk met het vliegverkeer, dat we een uur moeten wachten. Om zeven uur gaan we de lucht in. Gelukkig hebben we het stuk vanaf de Rocky Mountains al gehad, het is nu nog maar zeven uur vliegen. Ander voordeel is dat het tijdsverschil nog maar zes uur is, dat scheelt. Iets voor achten landen we op Schiphol, we wachten op de koffers en nemen bij Starbucks een kop koffie. Dan met de shuttle naar Lang Parkeren en in een uur terug naar Barendrecht. Heerlijke vakantie geweest.

Hebben we al nieuwe plannen? Afgezien van de kortere vakanties, nog niet echt. De Rocky Mountains is wel ons favoriete gebied, zowel in Canada als de USA. Maar we houden ook wel van wat afwisseling. We denken erover om volgend jaar weer 's de westkust te doen: met Seattle, paar dagen wandelen in de North Cascades en via Vancouver Island en Whistler weer terug. We zien wel...

        vorige pagina