homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

28 augustus 2011                            25˚C bewolkt en buiiig  

De orkaan is 's ochtends tussen zes en acht op z'n hevigst, maar ik slaap overal doorheen, word om negen uur wakker. Annabelle en Sasha zijn wel wakker geweest, maar zo heel heftig was het niet. Vlak voordat Irene de stad raakte, was het afgezwakt naar een tropische storm. De stroom doet het in ieder geval. Op het nieuws zien we wateroverlast, omgevallen bomen, maar geen stroomuitval in de stad, de tunnels van de metro's zijn droog gebleven, ramen in de wolkenkrabbers zijn nog heel. De gevolgen elders zijn veel heftiger, met name in de zes staten waar Irene hiervoor overheen kwam, ook met slachtoffers. We kijken CBS New York, met een mobiele ploeg rijden ze door Central Park, terwijl die nog is afgesloten. Nou, dan kunnen wij ook naar buiten, reuze benieuwd hoe het eruit ziet.

 New York (160)

vrijwel lege straten met kapotte paraplus, plassen

 

We lopen naar Central Park. Er staat een hek met bord 'Central Park is closed.' Toch lopen er gewoon mensen in het park, ook de joggers komen tevoorschijn. Nou, wij zijn benieuwd hoe het erbij ligt, lopen ook een rondje door het park. En het is gewoon 25 graden, we zijn alleen in t-shirt.

 Central Park is dicht

Central Park

 

 New York (163)

 

- Bethesda Terrace

 
   takken op straat    omgevallen boom  

 

Om half drie zijn we weer terug. De metro's gaan morgen weer rijden, de eerste bussen vanaf vanmiddag half vijf. Rest van de middag en avond zitten we binnen, de stad is nog echt in ruste. We hadden de trip naar Coney Island al geschrapt, gaat deze dagen niet lukken. Had graag weer naar Coney Island gewild, niet alleen om naar het strand te gaan en over de boardwalk te lopen, maar ook vanwege de beroemde film die hier start en eindigt...

 

The Warriors, uit 1979. Tijdens een bijeenkomst van bendes in The Bronx, in een poging alle bendes te verenigen en zo de macht over de stad over te nemen, wordt de leider Cyrus van The Gramercy Riffs, neergeschoten. De leider van The Warriors wordt vervolgens neergeslagen en ten onrechte beschuldigd. Zijn bende, nu aangevoerd door Swan, moet trachten terug te komen in hun eigen stadsdeel, Coney Island, daarbij alle andere bendes in de stad van zich afhoudend.

Ik heb die route van The Warriors van Coney Island naar The Bronx en terug op een rij gezet, met speurwerk op internet. De film zelf bevat nogal wat feitelijke onjuistheden over de metrolijnen (zo reed er nooit een M-lijn door The Bronx of stations waar 'locals' en 'express' die door elkaar worden gebruikt...). Afijn, niet getreurd, hieronder het overzicht van de route en leuk om ook zelf nog 's te doen:

 

 

 

 

 

The Warriors  
     
      vorige pagina volgende pagina