homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

27 augustus 2011                            25˚C bewolkt en buiiig  

Bijtijds op, vanavond komt orkaan Irene aan in New York. Om twaalf uur gaat het openbaar vervoer plat (en winkels, taxi's, treinen, vliegverkeer). Dus als we vroeg vertrekken kunnen we de hele ochtend nog naar buiten. Daarna is het advies om 24 uur binnen te blijven. Er komt echt wat aan hoor, ondanks de afzwakking tot orkaankracht 1:

 

Hurricane Irene

 

Hurricane Irene

orkaan Irene komt eraan

 

 

We nemen iets over acht uur de metro naar Ground Zero, het is alweer acht jaar geleden dat we hier voor het laatste waren. Nu is het Financial District zeker niet ons meest favoriete buurt: teveel wind, schaduw en lelijke gebouwen. Over twee weken is hier de 10-jarige herdenking, nu zit alles nog achter doeken. Het nieuwe One World Trade Center is nog maar op 2/3 van de uiteindelijke hoogte. Dit gaat in ieder geval een mooie toren worden, evenals Memorial Plaza en de watervallen.

 

 One World Trade Center

One World Trade Center

 

 

links: zo is het nu

rechts: zo wordt het

One World Trade Center

 

 

We gaan verder naar Times Square, kijken of het daar druk is. Nog drie uur, dan stoppen de metro's en zal het wel rustiger worden. Toch vreemde taferelen, met zandzakken voor winkels, Starbuck's vestigingen die het hele weekend zijn gesloten, maar de WiFi doet het gezien de mensen met iPAD's en smartphones voor de deur. Iets verderop drinken we koffie, maar dat is niet te zuipen, getver. Het begint nu ook voor 't eerst echt te regenen, even later komt het met bakken naar beneden. Tijd om de metro te pakken en binnen te zitten. 

Times Square 

Times Square

 Times Square  Times Square
 Times Square

 

 

 

Times Square

 

We hebben ook echt de laatste metro uptown. We lunchen en slaan daarna nog extra boodschappen in. Naast een razende wind en veel water, bestaat ook kans op stroomuitval. Daar heeft de stad ervaring mee, ook heel vervelend en kan dagen duren. Stromend water heb je hier dan ook niet. Sasha krijgt nog een verzoek om wat filmpjes te maken de dag voor en na Irene, die maken we met m'n iPhone. Met name rond 125th Street, alles is gesloten. We interviewen ook wat mensen op straat.

 metro's zijn dicht

metrostations zijn afgesloten

 

's Avonds eten we om de hoek bij een Ethiopisch restaurant dat tot een uur of zeven open is. Daarna zitten we binnen, vooral lezen en het nieuws volgen. Irene is hier morgenochtend rond zeven uur het hevigst. We zijn benieuwd.

   de verwachting   weersvooruitzichten  
  Hurricane Irene komt eraan   de weersverwachting  

 

      vorige pagina volgende pagina