homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

25 augustus 2011                            27˚C wisselend bewolkt  

Om half vijf uit bed. Als alles in de auto ligt rijden we naar de receptie, die is 24 uur bezet. We checken uit en laten de bearspray achter bij de receptie, die mag niet mee. Van en naar Canada durfden we er nog wel mee te vliegen (in de koffers), maar US Customs is veel strenger. Naar Jackson Hole Airport is het zo'n 35 minuten rijden. De balie van Alamo is nog leeg, we stoppen de sleutel van de auto in de checkout box. Dan inchecken en door de controles, het is een klein vliegveld, alles gaat vlot. En inderdaad, zo'n beetje de eerste vraag die we krijgen is over bearspray. We kopen een ontbijtje en koffie, om half zeven begint het boarden. Met de handbagage loop je vervolgens naar het vliegtuig en via de trap stap je binnen, met op de achtergrond The Tetons, erg mooi.

 Jackson Hole Airport

Jackson Hole Airport

 

Het is ruim een uur vliegen naar Denver. Het laatste stuk komt een ander vliegtuig langszij, die landt op de baan naast ons.

 zij aan zij

zij aan zij vliegen naar Denver

Om tien over tien vliegen we door naar Newark, dat is vier uur vliegen. Met twee uur tijdsverschil komen we daar om vier uur 's middags aan. We gaan snel door de controles, dit is natuurlijk ook een binnenlandse vlucht. Als we buiten staan, gaan we naar de taxistandplaats. Sasha heeft een nieuw appartement, iets noordelijker dan voorheen, we moeten naar W 113th Street, de derde straat boven Central Park. We rijden erheen via de George Washington Bridge. Newark ligt voor de westkant van New York handiger dan JFK. De taxichauffeur is niet echt bekend in dit deel en rijdt zich vast bij Morningside Park. Dus weer terug via W 125th Street en opnieuw zuidelijk, nu komen we er wel. We betalen teveel voor de rit, nou ja, vooruit dan maar.

In 2003 waren we voor het laatst in NY, leuk om weer hier te zijn. Heel veel plannen hebben we niet, met twee eerdere bezoeken van een week hebben we al veel gezien. We willen in ieder geval naar het nieuwe High Line Park, fietsen door Central Park, naar DUMBO in Brooklyn, Bryant Park natuurlijk, het uitzicht vanaf Rockefeller en weer 's naar Coney Island.

 

 New York City

 
    zicht op NYC, vanaf Washington Bridge  

 

Leuk om Sasha ook weer 's in New York te zien, meestal zien we haar als ze in Nederland is. Ze woont in een 'two-room apartment', helemaal nieuw en mooi. Sasha kookt, na het eten doen we een rondje door South Harlem. Op een terras van Malcolm X Blvd zitten we aan de koffie. Op Frederick Douglas Blvd, op de hoek bij Sasha, zit een biercafé. Vervelend zeg, we zitten aan een fris witbiertje. Met vrienden van Sasha gaan we daarna nog naar een bar aan de overkant, om half twee liggen we in bed. Voor ons normale tijd, we leven nog in Mountain Time.

   zusjes Dees

de zusjes Dees

  appartementsgebouw Sasha  
      appartementgebouw waar Sasha woont  

 

      vorige pagina volgende pagina