homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

24 augustus 2011                            27˚C wisselend bewolkt  

Als we naar buiten lopen om te ontbijten, ruiken we de bosbranden. Getver. Vannacht was het kennelijk windstil en de rook hangt in het brede dal van Jackson Hole. Het is de bedoeling om vandaag een wat rustige wandeling te doen, een rondje Bradley & Taggert Lakes. Startpunt ligt iets ten zuiden van waar we gister begonnen, bij Taggert Lake Trailhead. Als we hier rond tien uur staan, is het te rokerig om te wandelen. We zien en ruiken de rook, denk niet fijn en verstandig om in dit soort luchten te lopen. We wijzigen onze plannen, geen gewandel meer op onze laatste dag in de Rockies, we gaan naar Jackson. Dat is niet ver rijden, we brengen eerst een bezoekje aan het visitor center, dan gaan we het dorp in, we kunnen de auto vlakbij het plein parkeren. Ook hier ruik je de bosbranden.

Jackson

het centrale plein van Jackson, met koets

 

We lopen over het centrale plein met de geweien, het parkje in het midden is netjes onderhouden. Een leuk, toeristisch plaatsje, we bekijken wat winkels en galeries, daarvan zijn er hier voldoende.

 

 Jackson

 

 Jackson

 
  winkels en galeries in Jackson  

 

Tegen half één krijgen we trek, gaan bij een Thais eettentje naar binnen, dat is weer 's wat anders eten dan de afgelopen drie weken. Smullen hoor.

 Jackson

lunchen bij de Thai

 

In de Valley Bookstore neuzen we ook nog wat rond, dan hebben we het wel gezien. Annabelle koopt nog wat ibuprofen tegen de kiespijn, we rijden terug. Het is een beetje gaan waaien, de rook is gelukkig wat minder. Na het vliegveld slaan we linksaf, de Teton Park Road op. Bij de brug over de Snake River staan wat mensen, er lopen twee elanden. Wij zien alleen het vrouwtje, het mannetje houdt zich goed schuil:

 eland

eland

 

Bij de lodge lezen we wat, kijken bij de receptie op de iPAD naar de orkaan die New York nadert, dat zal zo rond zaterdag zijn (het is vandaag woensdag). Dan koffers pakken, eten, nog wat lezen en bijtijds naar bed. Morgen vroeg op, om half vijf, we vliegen al om zeven uur naar Denver.

      vorige pagina volgende pagina